Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Historische transferperiode in Tweede en Derde divisie

KNVB Media
KNVB Media
2 februari 2017, 13:07

Negen spelers gingen van een contract bij de ene club naar een contract in de Tweede of Derde Divisie. - Foto: KNVB Media

Clubs in de Tweede en Derde Divisie konden de afgelopen maand voor het eerst gebruik maken van een transferperiode. Een aantal clubs deed hier zijn voordeel mee en meldde uiterlijk 31 januari nieuwe spelers aan.

Negen spelers gingen van een contract bij de ene club naar een contract bij één van de clubs in deze competities. Vooral FC Lienden was actief. De tweededivisionist trok zelf vier spelers aan op deze manier en zag één contractspeler naar JVC Cuijk vertrekken.

Huurovereenkomsten

Ook werden er twaalf huurovereenkomsten gesloten. Zo maakte Berry Powel op huurbasis de overstap van tweededivisionist Kozakken Boys naar derdedivisionist IJsselmeervogels. Ook gingen meerdere spelers vanuit de Eredivisie (één) of Jupiler League (vier) op huurbasis naar een club in de Tweede en Derde Divisie.

Naast deze transfers waren er meerdere internationale overschrijvingen en clubloze spelers die zich aansloten bij een club in de Tweede of Derde divisie. De spelers die tijdens de winterperiode (3 tot en met 31 januari) een overstap maakten hebben een bij de KNVB geregistreerde arbeidsovereenkomst.

Transfers Tweede divisie Transfers Tweede divisie Bekijk het overzicht.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen