Jong AZ slaat groot gat na winst op Katwijk

15 januari 2017, 16:06

Jong AZ gaat riant aan de leiding in de Tweede divisie. - Foto: KNVB Media

Jong AZ heeft zaterdag de topper in de Tweede divisie tegen Katwijk met 0-2 gewonnen. Hierdoor hebben de talenten uit Alkmaar een gat geslagen van elf punten op de concurrenten.

Katwijk had op Sportpark de Krom lange tijd de overhand en het was aan doelman Nick Olij te danken dat de nummer twee op de ranglijst niet de leiding nam. De ploeg van Martin Haar voetbalde in de tweede helft steeds meer onder de druk uit en kwam na ruim een uur op voorsprong dankzij Teun Koopmeiners. Vlak voor tijd deelde Jeremy Helmer de genadeslag uit.

Jeugdinternational Teun Koopmeiners brak de ban voor Jong AZ.

Tweede plaats

Door de nederlaag van Katwijk klom AFC zonder te spelen op naar de tweede plaats. De Amsterdammers moesten zondag naar Groesbeek voor de uitwedstrijd tegen De Treffers. Het duel werd echter afgelast. AFC heeft net als Katwijk 32 punten, maar wel een wedstrijd minder gespeeld. Het was niet de enige afgelasting in de Tweede divisie. Ook HHC Hardenberg – Spakenburg en FC Lienden – Koninklijke HFC gingen niet door.

GVVV verzuimde zaterdag om te profiteren van het verlies van Katwijk. De ploeg uit Veenendaal verloor met 2-0 van Barendrecht. Hierdoor bleef GVVV steken op de vijfde plaats op de ranglijst.

Amateurkampioen

Excelsior Maassluis, vorig jaar landelijk amateurkampioen, kwam zaterdag beroerd uit de startblokken tegen UNA. Binnen een mum van tijd stonden de gasten met 0-2 voor. Zes minuten voor het einde van het duel was UNA zelfs uitgelopen naar 0-4. In de slotfase kwam Excelsior Maassluis met drie treffers nog bijzonder dicht bij een punt. De Zeelstenaren trokken de overwinning echter over de streep.

Excelsior Maassluis verloor in eigen huis van UNA.

Het duel tussen de subtoppers Kozakken Boys en VVSB eindigde in 2-2. De thuisploeg had in de eerste helft in Werkendam met 2-1 de leiding genomen. Spits Tomas Tavilla redde in de tweede helft een punt voor de club uit Noordwijkerhout.

Zondag stond er door de afgelasting in Groesbeek slechts één duel op het programma. Jong Sparta en TEC hielden elkaar in evenwicht: 2-2.