Katwijk in spectaculair duel naar tweede plaats Tweede divisie

KNVB Media
KNVB Media
17 december 2016, 20:29

Trainer Dick Schreuder zag zijn ploeg Katwijk opklimmen naar de tweede plek in de Tweede divisie. - Foto: KNVB Media

Katwijk is de nieuwe achtervolger van Jong AZ in de Tweede divisie. De Zuid-Hollanders wonnen zaterdagmiddag in een spectaculaire wedstrijd nipt bij TEC (3-4).

Katwijk nam de plek achter de Alkmaarse talenten over van GVVV, dat zaterdag niet verder kwam dan een gelijkspel tegen HHC Hardenberg. De Veenendalers wisten in het verre oosten van het land niet te scoren (0-0).

Voor de Katwijkers opende Bennie van Noord de score, waarna de bezoekers snel hun marge verdubbelden. Sabir Achefay leek de wedstrijd al in een vroegtijdig stadium te beslissen.

Toch wist de thuisploeg nog in de eerste helft terug te komen, via Trumaine Balrak. Na rust liepen de gasten echter al snel opnieuw weg. Nadat Mike van den Ban in het zestienmetergebied was gevloerd, maakte Robbert Susan geen fout vanaf elf meter.

Veerkracht

Met de veerkracht van het team uit Tiel was niettemin niets mis. TEC rechtte de rug en wist knap weer op gelijke hoogte te komen. Wimilio Vink zorgde eerst voor de aansluitende treffer, waarna Randel Shakison zijn ploeg weer naast Katwijk zette. Lang leek het op een gelijkspel uit te draaien, tot Donny van Oijen werd gevloerd in het strafschopgebied en zijn team wederom een penalty kreeg. Susan zorgde opnieuw voor vreugde.

Koploper Jong AZ komt zondag pas in actie. Het team van trainer Martin Haar ontvangt de takenten van Sparta Rotterdam. Bij winst vergroten de Alkmaarders hun voorsprong op de huidige runner-up naar elf punten.