GVVV rolt rode loper voor Jong AZ steeds verder uit

10 december 2016, 20:00

Het Jong AZ van trainer Martin Haar loopt steeds verder weg in de Tweede divisie. - Foto: KNVB Media

De rode loper wordt steeds verder uitgerold voor Jong AZ. De Alkmaarse talenten wonnen zaterdag in de Tweede divisie met 1-3 bij Barendrecht en zagen achtervolger GVVV, dat nog een beetje in het spoor bleef, met 3-1 onderuitgaan bij Jong Sparta. Jong AZ staat nu tien punten los.

De grote vraag is dus inmiddels niet wie de Alkmaarders nog kan stoppen, maar meer óf de Noord-Hollanders nog gestopt kunnen worden. Vooralsnog ziet het er daar niet naar uit, want de concurrentie laat wekelijks steken vallen.

Jong AZ won eenvoudig bij Barendrecht. Jeremy Helmer zette de bezoekers al snel op voorsprong, waarna Yorik van Deelen nog wel voor 1-1 wist te zorgen. Daarna was het Levi Garcia die in de tweede helft zijn team weer op voorsprong bracht. Zia Sakirovski zorgde vanaf de penaltystip uiteindelijk voor de beslissing.

GVVV achterop

GVVV hard onderuit op Het Kasteel.

Naaste achtervolger, GVVV, die op zeven punten stond, zag de achterstand oplopen naar 10 punten na de nederlaag op Het Kasteel. Lovette Felicia scoorde voor rust, waarna Ilias Alhaft in de tweede helft de marge verdubbelde. Cyril Chevreuil zorgde zelfs voor de derde Rotterdamse treffer, waarna Frank Tervoert in blessuretijd slechts de eer kon redden.

Katwijk speelde zich naar de derde plaats door in een beladen duel met Spakenburg, dat tijdelijk moest worden gestaakt nadat aanhangers van beide clubs met elkaar in de clinch lagen, nipte winnen. Mike van den Ban was de matchwinnaar voor het team uit de Bollenstreek.

AFC zakt verder

Daarmee wipte Katwijk over AFC heen, dat bij Excelsior Maassluis niet verder kwam dan 1-1. De goals vielen al snel. Koen Bosma zorgde voor de Amsterdamse openingsgoal, kort daarna zette Kevin Vink beide teams weer naast elkaar. De bezoekers eindigden het duel zelfs met negen spelers. Keeper Patrick Zonneveld kreeg rood nadat hij een doorgebroken speler vloerde, Melvin Grootfaam moest kort voor tijd ook het veld verlaten. Maar in de score kwam geen verandering meer.