Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB met Kamerleden op bezoek bij Rotterdamse clubs

KNVB Media
KNVB Media
5 december 2016, 12:39

Twee Rotterdamse clubs werken hard aan een veilig sportklimaat. - Foto: KNVB Media

Een delegatie van de KNVB bracht zaterdag samen met Tweede Kamerleden Rudmer Heerema (VVD) en Hanke Bruins Slot (CDA) een bezoek aan RVV LMO en FC Maense in Rotterdam.

Beide bezoeken stonden in het teken van het actieplan ‘Samen naar een veiliger Sportklimaat’ (VSK). Net als bij vele andere verenigingen wordt er bij deze twee Rotterdamse clubs hard aan gewerkt om iedereen in een veilige omgeving te kunnen laten sporten.

Het VSK-programma werd een aantal jaar geleden met hulp van het ministerie van VWS opgezet. Het programma is bedoeld om gewenst gedrag te bevorderen en ongewenst gedrag tegen te gaan.

Inzicht in resultaten

In aanwezigheid van onder andere directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee en lokale partner Rotterdam Sport Support, bood het werkbezoek de Kamerleden een mooie kans om inzicht te krijgen in de resultaten die zijn geboekt door de clubs die met steun van VSK aan de slag zijn gegaan.

“Tegelijkertijd moeten we ons realiseren dat er nog een lange weg te gaan is en dat het programma ook in de toekomst hard nodig zal zijn”, reageerde Jan Dirk van der Zee.

Blijven inzetten

Samen met het ministerie van VWS, lokale partners en andere sportbonden zal de KNVB zich nu en in de toekomst blijven inzetten voor een veili sportklimaat op en rondom de velden in Nederland.

De Kamerleden Heerema en Bruins Slot concludeerden uit de verhalen en getoonde inzet van de betrokken vrijwilligers bij de clubs dat zij onmisbaar zijn. Zonder hun inzet zouden verenigingen niet hun unieke rol in de samenleving kunnen vervullen. Daarnaast moeten excessen keihard worden aangepakt.

Voor de teams van morgen

De KNVB Campus stuurt graag vrijblijvend informatie of een passend voorstel. Vul de gegevens in op onderstaand contactformulier en er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen