Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Drukbezochte praktijkbijeenkomst pupillenvoetbal PEC Zwolle

KNVB Media
KNVB Media
25 november 2016, 13:42

Foto: KNVB Media

In het stadion van PEC Zwolle vond woensdagavond een praktijkbijeenkomst plaats over de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Maar liefst 200 vrijwilligers, van 65 verenigingen uit de regio waren aanwezig om tijdens deze bijeenkomst, die in samenwerking met PEC Zwolle werd gehouden, met eigen ogen te kijken naar de nieuwe wedstrijdvormen.

Om vrijwilligers van voetbalverenigingen kennis te laten maken met de beoogde nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen organiseert de KNVB in alle serviceregio’s praktijkbijeenkomsten. Tijdens deze praktijkbijeenkomsten spelen kinderen in de verschillende leeftijdscategorieën (Onder 6 t/m Onder 12 jaar) de nieuwe wedstrijdvormen en worden de nog openstaande kaders getest.

Betere voetballers

Een volle zaal bij de bijeenkomst in het stadion van PEC Zwolle.

Bert Ebbens, hoofd jeugdopleiding bij PEC Zwolle, benadrukt tijdens de opening het belang van de nieuwe wedstrijdvormen. “Als PEC Zwolle hebben we de nieuwe wedstrijdvormen omarmd. We zijn er van overtuigd dat de nieuwe wedstrijdvormen beter passen bij de kinderen in deze leeftijdscategorieën en dat het op termijn betere voetballers oplevert.”

Na de korte opening namen alle bezoekers plaats op de tribune, waarna onder luid applaus van alle aanwezigen de pupillen van voetbalverenigingen VV Berkum, VV SVI en Be Quick’28 het veld betraden.

Invoering

Tijdens het spelen van de wedstrijden zijn diverse nog openstaande kaders getest. Om een goede keuze te kunnen maken ontvangt de KNVB hiervoor graag input van verenigingen. Verenigingen die een praktijkbijeenkomst bezoeken of zelf een pilot organiseren binnen de vereniging ontvangen hiervoor een enquête.

In januari wordt duidelijk of invoering van de nieuwe wedstrijdvormen per seizoen 2017/’18 haalbaar is

Vanuit alle input die de KNVB ontvangt, wordt in januari duidelijk of invoering van de nieuwe wedstrijdvormen per seizoen 2017/’18 haalbaar is en zo ja, onder welke voorwaarden. Met hulp van alle betrokkenen is de KNVB ervan overtuigd dat het voetbal nog beter en leuker gemaakt kan worden voor alle 300.000 pupillen.

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen