GVVV wint nu wel van directe concurrent in Tweede divisie

20 november 2016, 13:34

GVVV had lastig in Werkendam, maar pakte wel drie punten. - Foto: KNVB Media

Een week na het teleurstellende resultaat in de topper tegen Jong AZ (1-4 verlies) heeft GVVV zich goed gerevancheerd in de Tweede divisie. De ploeg van John de Wolf won zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Kozakken Boys met 2-3 en zag de concurrentie in de bovenste regionen punten verspelen.

Na twee nederlagen op rij, tegen directe concurrenten AFC en Jong AZ, kreeg GVVV in Kozakken Boys opnieuw een lastige tegenstander voor de kiezen. En de ploeg kreeg het ook moeilijk in Werkendam. Een eigen doelpunt van Bart Hulsbos, een rode kaart voor Danny van Leeuwen. Maar op karakter nam GVVV uiteindelijk toch drie punten mee naar huis.

De mooiste goal kwam van de schoen van Rodny Hofman die in de tweede helft een vrije trap van dertig meter tot doelpunt promoveerde en GVVV op een 1-2 voorsprong zette. De rode kaart voor invaller Van Leeuwen in het laatste kwartier was een fikse tegenvaller, maar desondanks breidde GVVV via Robin Mulder de voorsprong uit naar 1-3. De aansluitingstreffer van Quentin Jakoba kwam voor Kozakken Boys te laat.

Tegenvallers Jong AZ en AFC

Trainer Hans Kraay jr. snoept met FC Lienden punten af van AFC.

Koploper Jong AZ bleef in de uitwedstrijd bij laagvlieger HHC Hardenberg steken op een 1-1 gelijkspel. De AZ-talenten hadden het erg lastig in Hardenberg waar zij te maken kregen met een stugge en goed georganiseerd spelende thuisploeg. Toch kwam Jong AZ op slag van rust op voorsprong toen Jeremy Helmer attent reageerde bij een rebound. Halverwege de tweede helft zorgde Koos Werkman uit een hoekschop voor het verdiende punt: 1-1.

Datzelfde resultaat boekte AFC op bezoek bij FC Lienden en dat deed de Amsterdammers beduidend meer pijn. Zij kwamen namelijk vijf minuten voor tijd via een rake kopbal van Jordy van Gelderen op een 0-1 voorsprong en leken de volle winst in de tas te hebben. De blijdschap duurde maar even, want een paar minuten later zette invaller Wouter de Vogel - eveneens met het hoofd - de 1-1 eindstand op het bord.

AZ aan kop

Jong AZ blijft na het gelijkspel tegen HHC Hardenberg met 31 punten aan kop van de Tweede divisie, maar ziet de voorsprong op GVVV slinken tot vier punten. AFC staat derde met 25 punten, gevolgd door Kozakken Boys met 24 punten.

Volgend weekend gaat GVVV op bezoek bij TEC en neemt koploper Jong AZ het in eigen huis op tegen FC Lienden. De wedstrijd tussen BVV Barendrecht en VVSB (zaterdag 26 november, 15.30 uur) wordt live uitgezonden op FOX Sports.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.