Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jong AZ stevig aan kop in Tweede divisie

KNVB Media
KNVB Media
13 november 2016, 16:31

Jong AZ won de topper op bezoek bij GVVV met 1-4. - Foto: KNVB Media

Jong AZ heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan in de Tweede divisie. De ploeg van Martin Haar won in Veenendaal de topper tegen GVVV met 1-4. De Alkmaarders vergrootten hun voorsprong hierdoor naar zes punten.

Lang leek er niet veel aan de hand voor de ploeg van John de Wolf. Martin van Eck zette de thuisclub op voorsprong en er waren kansen voldoende voor het vergroten van de marge. Ook nadat Myron Boadu de gelijkmaker had aangetekend, had GVVV het initiatief. In het laatste half uur besliste Jong AZ de wedstrijd alsnog in zijn voordeel. Calvin Stengs, opnieuw Boadu en Robin Schouten zorgden voor de 1-4 eindstand.

Concurrent

Het werd uiteindelijk nog mooier voor Jong AZ, omdat ook concurrent AFC onderuit ging. In eigen huis verloren de Amsterdammers met 1-4 van Kozakken Boys dat daardoor de tweede plaats in de rangschikking overnam.

Het meeste spektakel was er bij Jong Vitesse – Barendrecht. Het duel der middenmoters eindigde in 4-4. Spakenburg zorgde voor de grootste overwinning. Thuis won de ploeg met 5-0 van TEC. Katwijk speelde zaterdag voor de achtste keer gelijk. Op bezoek bij UNA werd het 2-2. Zondag stond er slechts één duel op het programma. FC Lienden en De Treffers hielden elkaar in evenwicht: 2-2.

Uitslagen Tweede divisie

WedstrijdUitslag
AFC - Kozakken Boys1-4
Koninklijke HFC - HHC Hardenberg1-0
Jong FC Twente - Excelsior Maassluis1-2
GVVV - Jong AZ1-4
Jong Vitesse - Barendrecht4-4
Spakenburg - TEC5-0
UNA - Katwijk2-2
VVSB - Jong Sparta3-3
FC Lienden - De Treffers2-2

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen