Topklasse-kampioenen houden gelijke tred in Tweede divisie

KNVB Media
KNVB Media
30 oktober 2016, 19:48

Nog geen half jaar geleden streden Excelsior Maassluis en FC Lienden om de algehele amateurtitel. - Foto: KNVB Media

In de Tweede divisie stonden dit weekend FC Lienden en Excelsior Maassluis tegenover elkaar. Een klein half jaar na de strijd om het algehele amateurkampioenschap, dat over twee wedstrijden gewonnen werd door Excelsior Maassluis, hielden de ploegen elkaar nu in evenwicht; 1-1.

Bovenaan de Tweede Divisie lieten Jong AZ en GVVV geen punten liggen. De Alkmaarders wonnen overtuigend van VVSB (0-3), dat zich eerder deze week nog overtuigend kwalificeerde voor de achtste finale van de KNVB Beker. GVVV leek lange tijd huiswaarts te keren met een doelpuntloos gelijkspel uit Spakenburg, maar trok in blessuretijd alsnog de overwinning naar zich toe; 0-1.

Ook AFC won in blessuretijd, niet voor het eerst dit seizoen. Thuis tegen Jong Sparta Rotterdam stond het halverwege met 0-2 achter, maar na een rode kaart voor Ketting van de Rotterdammers werden de rollen omgedraaid. Uiteindelijk was het Koopman die in blessuretijd de 3-2 scoorde voor de Amsterdammers. Onderin de Tweede divisie deed TEC goede zaken, door uit bij UNA te winnen met 1-2. Daardoor verlaten de Tielenaren, in ieder geval voorlopig, de rechtstreeks degradatiezone.