Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Spelen met een regenboogbal voor ‘Coming Out Day’

KNVB Media
KNVB Media
10 oktober 2016, 15:24

Veel aandacht voor de acceptatie van voetballers met een andere seksuele geaardheid. - Foto: KNVB Media

Wie in het voorbije weekeinde een jeugdwedstrijd in Zeeland bekeek, zou weleens een opmerkelijke bal op het veld gezien kunnen hebben. Vooruitlopend op ‘Coming Out Day’, 11 oktober, werd er door verschillende teams van de A-, B- en C-junioren met een regenboogbal gespeeld.

De wethouder van Goes met een regenboogbal.

Diverse clubs deden mee aan het initiatief in de zuidwestelijke provincie, om op die manier op een luchtige manier te laten zien dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn op het sportveld, en iedereen ook zijn favoriete sport moet kunnen bedrijven. Afkomst, religie én seksuele voorkeur mogen niet uitmaken in de omgang.

Het doel achter de actie is om de acceptatie van seksuele diversiteit onder jongeren op het voetbalveld te vergroten. De regenboog wordt veelal gebruikt als symbool voor diversiteit en homo-acceptatie.

Homo? Dat maakt geen bal uit!

Op de bal die beschikbaar werd gesteld stond ook een slogan: ‘Homo? Dat maakt geen bal uit!’ Het initiatief kwam voort uit het Zeeuwse LHBT-project, dat in 2012 is gestart. Het project zet zich in om de veiligheid, weerbaarheid en acceptatie van LHBT-jongeren (lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender) in heel Zeeland te vergroten.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen