Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ranglijst Derde divisie begint zich te vormen na vijf duels

KNVB Media
KNVB Media
13 september 2016, 9:26

Quick Boys beleeft een lastige start in de Derde divisie. - Foto: KNVB Media

De Derde Divisie is nu vijf speelronden onderweg en de ranglijst begint zich te vormen. Een round-up van deze competitie op zaterdag en zondag.

Derde divisie Zaterdag

FC Lisse en ASWH verrassen

De verrassingen in de Derde divisie Zaterdag zijn FC Lisse en ASWH. Beide ploegen voegden zich als laatste toe aan de competitie. Het Lisse van trainer Robbert de Ruiter handhaafde zich via de nacompetitie door Staphorst in een tweeluik te verslaan. Bij ASWH moest er na twee wedstrijden tegen Noordwijk een verlenging aan te pas komen om een plek in de Derde Divisie af te dwingen.

FC Lisse is goed gestart in de Derde divisie.

FC Lisse doet het tot dusver goed. De Lissenaren zijn vooralsnog ongeslagen en wonnen al onder meer van Quick Boys (2-1) en Harkemase Boys (1-5). Alleen tegen VVOG werd gelijkgespeeld, maar de ploeg uit de Bollenstreek gaat wel aan kop met dertien punten.

Hun naaste belager is die andere verrassing, ASWH. Ook die ploeg is nog ongeslagen. Het elftal van Jack van den Berg staat tweede met elf punten. De andere ploegen die ook een goede start beleven zijn het Heemskerkse Odin’59 (derde) en Scheveningen (vierde) met beide tien punten.

IJsselmeervogels worstelt

Het gelauwerde IJsselmeervogels worstelt vooralsnog in de eerste vijf wedstrijden. Onder leiding van oud-profvoetballers Sandor van der Heide (trainer) en Pascal Bosschaart (assistent-trainer) werden pas zeven punten gehaald, wat resulteert in een negende plaats. Ook Quick Boys heeft het niet makkelijk. De kampioen van de Hoofdklasse B van vorig seizoen stelt tot nu toe teleur met een dertiende stek. Er werd pas één keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld.

De ploegen die een stroeve start doormaken zijn hekkensluiter FC Rijnvogels en Jong Almere City FC. Zowel FC Rijnvogels als Jong Almere City FC hebben pas één keer de volle buit weten binnen te slepen. Rijnvogels deed dat tegen Jong Almere City FC (4-2). De Flevolanders zelf wonnen pas vorig weekend voor het eerst. Er werd vertrouwen getankt met een monsterzege van 8-1 tegen VVOG. sv Huizen maakt eveneens een matige start mee. Zij doen het niet veel beter dan de Katwijkers en Jong Almere City FC met vier punten.

Derde Divisie Zondag

Volle bak Be Quick 1887 en De Dijk 

Het Utrechtse Magreb'90 is middenmotor in de Derde divisie Zondag.

Met vijftien punten uit vijf wedstrijden zijn Be Quick 1887 en De Dijk voortreffelijk begonnen aan het seizoen. De Dijk nam het in de vijfde speelronde op tegen Westlandia, de kampioen van de Hoofdklasse A van vorig seizoen, waar De Dijk op gepaste afstand tweede werd. In een doelpuntrijk duel wonnen de Amsterdammers met 3-4 in Naaldwijk van de Westlanders. Daarmee bleef het team van Jochem Twisker foutloos.

Be Quick 1887 pakte evengoed wederom drie punten. Ditmaal tegen UDI’19/Beter Bed (2-5). Daarbij scoren de ploegen er lustig op los. Allebei hebben ze al achttien keer gescoord. Ook is er al een klein gat geslagen met de concurrentie. EVV en OJC Rosmalen volgen op vijf punten.

Stroeve start HCS'21

HBS kent juist een niet al te best begin van de competitie. De Hagenaars waren een vanzelfsprekendheid in de Topklasse, maar nu gaat het moeizaam. Er werd nog maar één keer gewonnen en een keer gelijkgespeeld. De zwarthemden bivakkeren momenteel op een veertiende plaats.

Nog een ploeg die tot op heden tegenvalt is HSC’21. Met drie punten staan de Haaksbergers voorlaatste. Dat is opvallend gezien vorig seizoen waar de groen-witten op een haar na promotie naar de Tweede Divisie misliepen. Maar het team dat zich echt voorzichtig zorgen moet gaan maken lijkt Jong FC Den Bosch. De Brabanders pakten pas één punt en wisten slechts twee keer het net te vinden. Zodoende vinden zij zichzelf terug op de laatste plaats.

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen