Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mooie maandag: 'De Tovenaar' van FC Lisse

KNVB Media
KNVB Media
12 september 2016, 14:25

Elke maandag: wonderlijke goals en opmerkelijke zaken uit het amateurvoetbal. - Foto: KNVB Media

Wekelijks worden er duizenden amateurwedstrijden gespeeld op de Nederlandse velden. In Mooie maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal.

De Tovenaar van FC Lisse

Plotseling zag hij zijn doelpunt tegen Huizen (3-1 winst) viraal gaan. Geen voetbalsite liet het na het wonderlijke hakdoelpunt van FC Lisse-aanvaller Rik Vermeulen (30) te vermelden. Toegegeven: het is ook een meesterlijk doelpunt. Met de hak.

Die aandacht, hij vindt het leuk, maar verder… "Laat mij maar gewoon lekker mijn ding doen’’, klinkt het nuchter. Toch ziet ook de FC Lisse-aanvaller wel in hoe bijzonder zijn treffer tegen Huizen was. "Die bal vliegt er natuurlijk fantastisch in. Ik weet niet wat ik dacht toen de bal er aan kwam. Als ik dit nog eens vijftig keer probeer, gaat hij er waarschijnlijk vijftig keer niet in."

Met zijn artistieke treffer deed hij zaterdag zijn bijnaam nog maar eens eer aan. "Ze noemen mij ook wel 'De Tovenaar'. Dat is ontstaan in de jeugd, daar kreeg iedereen een bijnaam. Ik ben nogal technisch aangelegd, vandaar." Lachend: "Maar ik moet nu wel gaan uitkijken, want het kan na zaterdag natuurlijk alleen maar minder worden."

Kortste voetbalhuwelijk ooit?

Is het voetbalhuwelijk tussen zaterdag derdeklasser Waterwijk en trainer Co Jager het kortste ooit? Al na één competitiewedstrijd kon Waterwijk op zoek naar een vervanger van Jager.

Na de 3-1 verloren ouverture tegen TOV Baarn gaf Jager aan er geen heil meer in te zien. Onder leiding van Ed Otten en oud-profvoetballer Sebastiaan Steur ging het zaterdag een stuk beter: 3-1 winst op Stroe.

Het wonderdoelpunt van Thijs

Maak kennis met Thijs. Thijs voetbalt bij vv Bato, in JO 11-1. En dat Thijs goed kan voetballen, dat is wel duidelijk. Een heerlijke goal, maar of hij zo bedoeld was?

Gezocht!

sc Angelslo JO17-1 zoekt met spoed een trainer. Het elftal komt uit in de tweede klasse jeugd Noord. Mocht er interesse zijn, neem dan contact op met Jurrie Withoff: j.withoff@home.nl.

Stats!

Wist je dat? Er afgelopen weekeinde in 15.007 wedstrijden maar liefst 98.548 doelpunten zijn gemaakt.

Heb jij een opvallend voetbalnieuwtje of een wonderlijke treffer die in deze rubriek past? Twitter hem onder #mooiemaandag naar twitter.com/knvb.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen