Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zomertoer: Unieke familietwist bij VOC-Sparta

KNVB Media
KNVB Media
8 juli 2016, 11:08
1:55

Bij het oefenduel VOC-Sparta stonden de broers Verhaar tegenover elkaar. - Foto: VOC

De bal rolt al weer. Voetbal.nl struint in de zomer langs de velden waar goedwillende amateurs het in de geur van hamburgers en schraal bier opnemen tegen profs die knokken voor een plekje in de basis. In Rotterdam troffen de oudste clubs van de stad elkaar. Sparta - van 1889 - oefende tegen VOC opgericht in 1895.

Maar deze 19e-eeuwse strijd viel in het niet bij de familietwist tussen de gebroeders Verhaar. Want de V van VOC staat dan wel voor Volharding. Een aantal seizoenen geleden had het ook Verhaar kunnen zijn. Met Felix, Wessel en Thomas in het eerste. En pa Kees als grensrechter langs de lijn.

De club stootte van de derde klasse door naar de hoofdklasse. Tot Thomas werd opgepikt door Sparta en zich daar als laatbloeier liet kronen tot speler van de Jupiler League. Nu staan de broers dus tegen over elkaar met de trotse ouders langs de lijn. "Zenuwen? Ben je gek. Vandaag kunnen we alleen maar winnen."


Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen