Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Wie zijn er Nederlands kampioen schoolvoetbal?

KNVB Media
KNVB Media
22 juni 2016, 19:42
2:15

De finaledag van het NK schoolvoetbal was een onvergetelijke beleving voor de deelnemers - Foto: KNVB Media

Vandaag was de finaledag van de 110e editie van het Nederlands kampioenschap schoolvoetbal. De beste jongens- en meisjesteams van groep 5/6 en 7/8 namen het vandaag tegen elkaar op.

Schoolvoetbalfinales 2016.

Nederlands kampioenen schoolvoetbal uit IJmuiden, Hilversum, Vleuten en Nijmegen

De eindstrijd bij de meisjes van groep 5/6 ging tussen De Vliegende Hollander uit IJmuiden en Basisschool De Drie-eenheid uit Oldenzaal, hier was de ploeg uit Noord-Holland met 2-0 de sterkste. Bij de jongens uit dezelfde leeftijdscategorie mocht de Godelindeschool uit Hilversum zich tot Nederlands kampioen schoolvoetbal laten kronen. Dit gebeurde door met 1-0 te winnen van De Muldershof uit Beek en Donk.

Bij de meisjes uit groep 7/8 wist De Twaalfruiter uit Vleuten met 2-0 te winnen van De Regenboog uit Boekel, waardoor zij de beker mee naar huis mochten nemen. Het slotstuk van de 110e editie van het KNVB schoolvoetbaltoernooi was de wedstrijd van De Sprinkels uit Meppel tegen OBS De Oversteek uit Nijmegen in de categorie jongens groep 7/8. De laatste finale was, met 3-0, het meest doelpuntrijk en werd gewonnen door de Nijmegenaren.

De beslissende strafschop.

Acteurs Mees Kees reikte de prijzen uit

De prijzen werden vandaag uitgereikt door Sanne Wallis de Vries en Leendert de Ridder, acteurs van de bioscoopfilm Mees Kees. Naast de schoolvoetbalkampioenen werden er ook twee prijzen uitgereikt aan de meiden Sint Bavo uit Rijsbergen en aan OBS De Oversteek uit Nijmegen, die vandaag dus een dubbelslag sloeg. De bioscoopfilm Mees Kees gaat dit jaar over schoolvoetbal en gaat in december in première.

De mooiste goal uit de finale.

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen