Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje verrast op Fandag jeugd bij amateurclubs

KNVB Media
KNVB Media
28 mei 2016, 15:49

Kevin Strootman: 'Mooi dat we al die kids hebben kunnen verrassen' - Foto: KNVB Media

De selectie van het Nederlands elftal vloog zaterdag vanaf Schiphol per helikopter terug naar de basis van het voetbal: de amateurclubs. Alle spelers van Oranje en een deel van de technische staf trakteerden de jongste jeugdvoetballers op een bijzondere Oranje Fandag.

Oranje was te gast bij Blauw Wit ’34 (Leeuwarden), Reiger Boys (Heerhugowaard), Sparta Enschede (Enschede), MOC ’17 (Bergen op Zoom) en SV Oss 1920 (Oss). De dag werd afgesloten op de KNVB Campus waar de leden van de Oranje Kidsclub hun idolen ontmoetten. De Oranje Fandag is een initiatief van de KNVB en hoofdsponsor ING.

Direct na de oefeninterland tegen Ierland vrijdagavond in Dublin vloog de Oranjeselectie terug naar Nederland. Om 11.00 uur stonden op Schiphol de helikopters klaar waarmee de internationals naar de vijf amateurclubs in het land vlogen.

Daar komen de internationals aan in Bergen op Zoom 

Tete, Bazoer, Vlaar, Cillessen, Van Ginkel en Strootman: ready to fly

Op de verenigingen werden onder anderen de welpen (jongens en meisjes van 4 tot 6 jaar) en kinderen met een beperking getrakteerd op tal van voetbalactiviteiten. Uiteraard onder begeleiding van de spelers van het Nederlands elftal.

Onvergetelijke dag

Kevin Strootman, die vrijdag na een afwezigheid van ruim twee jaar terugkeerde in het Nederlands elftal en in Dublin de aanvoerdersband droeg, was enthousiast. "Toen ik als vijfjarig ventje bij vv Rijsoord in Ridderkerk ging spelen, was ik helemaal gek van Patrick Kluivert en Edgar Davids. Ik droomde ervan net als zij ooit in het Nederlands elftal te spelen."

Strootman: "Daarom is het zo leuk dat wij de kids hebben kunnen verrassen en een balletje met ze hebben getrapt. Hopelijk is het voor de spelertjes, maar ook voor de vrijwilligers en fans een onvergetelijke dag geworden."

High five met Tonny Vilhena

Joël Veltman passeren bij het dribbelen

Selfie met Luciano Narsingh

Verrassing

"We brengen het hele Nederlandse voetbal, van de jongste jeugd, jongens en meisjes, kinderen met een beperking tot onze internationals, op een verrassende manier bij elkaar", zegt Steven Sedee, Manager sportsponsoring bij ING. "De spelers van Oranje stonden direct achter het idee om per helikopter de clubs en de jeugdleden te verrassen. Ook onze internationals realiseren zich dat de basis van het voetbal in het amateurvoetbal ligt. We kijken terug op een unieke dag!"

De Oranje Fandag werd afgesloten op de KNVB Campus in Zeist waar de leden van de Oranje Kidsclub hun idolen ontmoetten

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen