Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vijf kampioenschappen met een bijzonder verhaal

KNVB Media
KNVB Media
14 mei 2016, 21:21

Vijf titels met ieder hun eigen waarde en verhaal - Foto: KNVB Media

Vijf ploegen konden juichen zaterdag nadat ze op bijzondere wijze de titel in hun klasse hadden gepakt. Het ene kampioensverhaal is het andere niet, blijkt maar weer.

Excelsior Maassluis kampioen Topklasse zaterdag

Was het kampioenschap van Leicester City een sprookje in Engeland, dat van Excelsior Maassluis is het in Nederland. Maar heel weinig mensen hadden rekening gehouden met de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk, maar ze flikten het dus wel.

Pieken op het juiste moment, als de druk het grootst is. En een beetje geluk hebben. Na de overwinning (0-1, goal van Ahmed Mendes Moreira) bij Spakenburg mochten de champagnekurken ploppen in het pittoreske stadje in het zuiden van Zuid-Holland.

Ook, dat moet gezegd, omdat Katwijk het liet liggen. De koploper, met een punt voorsprong op Excelsior, ging in zijn slotduel thuis verrassend onderuit tegen HHC Hardenberg (0-1), dat nota bene de wedstrijd met negen man eindigde.

Odin’59 kampioen Hoofdklasse A zaterdag

Misschien wel de belangrijkste wedstrijd in de clubhistorie verliezen, maar tóch kampioen worden. Dat geluk had Odin’59 aan zijn zijde. De Heemskerkers gingen met 1-3 onderuit tegen DOVO, maar omdat Huizen óók dik onderuit ging bij Ajax, met 5-1, greep het team toch de titel.

Daarmee promoveerden de Noord-Hollanders onder leiding van trainer Richard Plug naar de derde divisie, het hoogste niveau dat de club ooit heeft behaald.

De overwinning van de tegenstander uit Veenendaal was verdiend, maar omdat Huizen het dus niet kon bolwerken tegen de Amsterdammers – Odin stond vooraf drie punten voor – bleek het team niet meer te achterhalen. Een geweldig succes voor de club die de laatste jaren langzaam omhoog klom in het amateurvoetbal.

Quick Boys kampioen Hoofdklasse B zaterdag

Als je dan toch kampioen kunt worden, waarom dan niet met overmacht? Dat was precies wat Quick Boys liet zien in de uitwedstrijd bij Deltasport. De ploeg uit de Bollenstreek won afgetekend, met 1-5!

Voldoende om naaste achtervolger Noordwijk, dat twee punten achterstond en zaterdag zelf ook won, achter zich te houden. Al na de eerste helft was duidelijk dat de ploeg uit Katwijk veel beter was dan de opponent. Door goals van Dennis van der Plas, Yordi Teijsse en een eigen doelpunt leidde het team van trainer Jan Zoutman bij rust al met 0-3.

In de tweede helft maakten Teijsse en Henry Opoku het feest compleet, voor Edinho Pattinama nog voor een eretreffer voor Deltasport kon zorgen. Het was plaatsgenoot Dirk Kuyt, Feyenoorder en lang speler van het Nederlands elftal, die de dikverdiende schaal aan Quick Boys mocht overhandigen. Ook Quick Boys promoveert naar de derde divisie.

Harkemase Boys kampioen Hoofdklasse C zaterdag

Vijf maal is scheepsrecht! In ieder geval als het om Harkemase Boys gaat. De ploeg was al vier maal eerder dicht bij het kampioenschap van de Hoofdklasse C zaterdag, maar bij de vijfde poging was het dan toch raak.

En góed raak, want Harkemase Boys liet er geen enkele twijfel over bestaan wie de sterkste ploeg was dit seizoen. Het uitduel bij Flevo Boys werd met liefst 1-6 gewonnen.

Voor de Friezen was vooral Heine Uuldriks op schot. Hij maakte een hattrick, terwijl hij normaal gesproken helemaal niet in de spits zou staan, maar vaste nummer 9 Robert Stelpstra kon vanwege een blessure niet spelen. In de slotfase zorgde Uuldriks zelfs nog voor zijn vierde goal.

De andere goals waren van Robin Huisman de Jong en Joram Smits. Een knappe zege, en een dikverdiende promotie naar de derde divisie!

Jong FC Twente vrouwen kampioen Hoofdklasse

En dan tenslotte de vrouwen van Jong FC Twente die op het moment suprême, in een beslissingswedstrijd, lieten zien dat zij de verdiende kampioen waren.

De Enschedese ploeg trad aan tegen RVVH en bleek het beste om te gaan met de zenuwen, het scherpst voor het doel van de tegenstander te zijn, en ook in staat de voorsprong niet meer uit handen te geven.

Het duurde wel even voor Twente de leiding nam. Het was 20 minuten in de tweede helft toen Fieke Hendriks de score opende. In de blessuretijd maakte Bente Jansen aan alle onzekerheid een einde, en kon het feest beginnen!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen