Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Spannende strijd Nederlandse titel zaalvoetbal vrouwen

KNVB Media
KNVB Media
27 april 2016, 16:10

Kampioen Os Lusitanos gaat als nummer 2 de play-offs in - Foto: KNVB Media

Vier vrouwenploegen strijden vanaf vrijdag om het zaalvoetbalkampioenschap van Nederland. Het belooft een spannende confrontatie te worden tussen de teams van vv Pernis, Os Lusitanos, KTP Nieuw Roden en Drachtster Boys.

Vooral omdat in de eindstand van de competitie de verschillen tussen de teams klein waren. De halve finale en finale worden gespeeld volgens het best-of-three-systeem. Iedere wedstrijd moet een winnaar opleveren. Bij een gelijke stand wordt er eerst 2 x 5 minuten verlengd.

Is de stand dan nog gelijk, dan volgen er strafschoppen. De ploeg die twee wedstrijden wint is winnaar. De data voor de halve finales zijn op 29 april, 6 mei en 13 mei.

Drachtster Boys-Pernis

Pernis eindigde als koploper in de reguliere competitie met 42 punten uit 18 wedstrijden. Het team van Sharon van Zadelhoff maakte 108 doelpunten en kreeg er 36 tegen.

De tegenstander in de halve is de nummer 4, Drachtster Boys, dat eindigde op 37 punten. De Friese ploeg scoorde 81 maal en kreeg er net als de tegenstander 36 tegen. In de competitie wonnen de Rotterdammers beide duels.

KTP Nieuw Roden-Os Lusitanos.

Debutant KTP Nieuw Roden verraste vriend en vijand door in het eerste Eredivisiejaar zich te plaatsen voor de strijd om de kampioensschaal. In de halve finale krijgt het team nummer 2 Os Lusitanos op bezoek.

De Amsterdamse vrouwen haalden 39 punten en de noorderlingen pakten 38 punten. Os Lusitanos scoorde 80 keer en kreeg 31 doelpunten tegen. De Drentsche ploeg schoot 71 maal raak en kreeg er 39 tegen.

Opvallend is dat de ploeg van Wiebe Kooiker beide wedstrijden in de competitie won van de landskampioen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen