Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Wie wordt wanneer kampioen, de scenario’s voor dit weekend

KNVB Media
KNVB Media
22 april 2016, 12:07

Zowel het eerste elftal als de C1 van Feyenoord kunnen dit weekend prijzen pakken. - Foto: KNVB Media

Naast de bekerfinale zijn er dit weekend meer wedstrijden waar wat op het spel staat. Er staan maar liefst vijf duels op het programma waarin een landelijke titel gepakt kan worden. Plaatsen van handeling zijn Eindhoven, Harkema, Malden, Naaldwijk en Rotterdam.

De eerste mogelijke kampioen is Feyenoord C1, dat zaterdag thuis speelt tegen NEC/FC Oss C1. Winnen de Rotterdammers deze wedstrijd en gaat concurrent Ajax later die dag onderuit tegen Sparta Rotterdam C1, dan mag Feyenoord C1 zich kampioen van de Eredivisie C-junioren noemen. De Rotterdammers hebben dan een voorsprong van 7 punten op Ajax, met nog slechts twee wedstrijden te gaan. Feyenoord speelt om 12.00 uur, runner up Ajax trapt af om 14.30 uur.

Ook PSV B1 is dicht bij de titel in de Eredivisie B-junioren, maar dan moet de ploeg (12 gespeeld, 28 punten) zelf winnen van concurrent Feyenoord (12-27) en hopen dat achtervolger Ajax (12-25) gelijk speelt of verliest. Bij een gelijkspel  of een overwinning van Feyenoord op Varkenoord valt er niets te vieren en datzelfde geldt bij een overwinning van Ajax op Sparta Rotterdam B1. De kraker tussen PSV en Feyenoord begint om 12.00 uur, terwijl Ajax om 14.30 uur aantreedt tegen Sparta. 

Drie mogelijke hoofdklassekampioenen

In de Hoofdklasse C zaterdag heeft Harkemase Boys nog altijd een riante voorsprong van acht punten op Staphorst. Mocht de ploeg uit Harkema thuis winnen van CSV Apeldoorn en Staphorst gelijkspelen of onderuit gaan bij SC Genemuiden, dan is de titel een feit. Met nog drie duels te gaan en een voorsprong van 10 dan wel 11 punten zijn de Harekieten niet meer in te halen. Datzelfde scenario doet zich voor bij een gelijkspel van Harkemase Boys en een nederlaag van Staphorst. Alle duels in de Hoofdklasse C zaterdag beginnen om 14.30 uur.

Net als Harkemase Boys, speelt ook Westlandia dit weekend een mogelijke kampioenswedstrijd. De club uit Naaldwijk is daarbij van niemand afhankelijk, een overwinning bij en op DHC volstaat. Bij een gelijkspel van Westlandia en een gelijkspel en/of nederlaag van runner up De Dijk, is de titel in de Hoofdklasse A zondag eveneens binnen. Beide wedstrijden starten om 14.00 uur.

In de Hoofdklasse C zondag heerst er dit weekend titelkoorts in Malden. Koploper Juliana’31 dient thuis Hollandia te verslaan, terwijl achtervolgers Be Quick 1887 en Quick’20 dan moeten verliezen van respectievelijk Alverna en Alcides. Ook een nederlaag van Be Quick 1887 en een gelijkspel van Quick ’20 is voor Juliana ’31 voldoende voor een titelfeestje. Alle duels starten zondag om 14.00 uur, alleen het duel Be Quick 1887-Alverna wordt zaterdag om 19.30 uur gespeeld.

 

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen