Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Kordaat optreden bij incident Den Hoorn - Haaglandia

KNVB Media
KNVB Media
17 april 2016, 15:10

Schrik bij een incident tijdens een jeugdwedstrijd - Foto: KNVB Media

De KNVB heeft waardering voor het kordate optreden van de verenigingen, ouders en andere betrokkenen bij het incident tijdens de wedstrijd Den Hoorn E5 - Haaglandia E4 van zaterdagmiddag.

De wedstrijd bij de E-pupillen werd in de tweede helft verpest doordat een man de scheidsrechter sloeg en met een mes bedreigde. Hij werd direct door de andere toeschouwers overmeesterd. Vervolgens is de politie ingeschakeld en is de man aangehouden.

Beide verenigingen hebben na het incident met elkaar contact gezocht en zich gezamenlijk ontfermd over de voetballertjes en scheidsrechter. Ook is het incident gemeld bij KNVB, waarna er slachtofferhulp is aangeboden.

Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee: "Dit is verschrikkelijk, voor de voetballers en alle andere betrokken op het voetbalveld. Het had ook heel anders kunnen aflopen en daarom zijn we blij met het dappere en doortastende optreden van de toeschouwers. Als zoiets gebeurt, moet je gezamenlijk actie ondernemen en dat is hier gebeurd."

Hij vervolgt: "Ook is het goed dat er gelijk ondersteuning en begeleiding is voor de spelers en scheidsrechter. Zij kunnen ook op de steun van de KNVB rekenen. We zoeken uit of de man lid is van de KNVB om zo mogelijk ook tuchtrechtelijk te kunnen optreden."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen