Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mijlpaal SC Buitenveldert: 500 vrouwelijke leden

KNVB Media
KNVB Media
9 februari 2016, 11:34
2:45

Foto: KNVB Media

SC Buitenveldert heeft de grootste vrouwenvoetbalafdeling van Nederland. Afgelopen zaterdag bereikte het voetbalbolwerk uit Amsterdam de mijlpaal van 500 vrouwelijke leden.

De 5-jarige Pien staart beduusd voor zich uit. Ze kwam naar de club om lekker ballen af te pakken en te rennen. En nu staat ze plotseling in het middelpunt van de belangstelling. Maar het is terecht dat SC Buitenveldert even wil stil staan bij dit hoogtepunt in de historie. Met Pien voetballen er 500 meisjes en vrouwen bij SC Buitenveldert. Een unieke mijlpaal in Nederland. "Het begon ooit met een aantal dames," zegt een oudere supporter langs de lijn. "Toen was het nog niks, maar nu wil iedere vrouw bij SC Buitenveldert spelen."

'Leuker dan Ajax'

"Omdat we een club voor iedereen zijn," zegt Peter Weileman, al 23 jaar de drijvende kracht achter de vrouwenafdeling. "Jong en oud. Prestatie en recreatief. Op zaterdag spelen hier een stuk of dertig teams. Van klein tot groot. Sommige teams spelen in de jongenscompetitie. Natuurlijk hebben we ook jongensvoetbal. Dat proberen we een beetje door elkaar te gooien. Daardoor hangt er hier een hele levendige sfeer."

Dat is de grote kracht van clubs die investeren in meisjes en vrouwenvoetbal. Zij brengen nieuw elan en een andere dynamiek. En dat wordt ook langs de kant gewaardeerd. "Ik ga ook bij Ajax kijken, maar ik vind dit leuker."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen