Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Spelers Nieuw Sloten mogen gedurende onderzoek niet voetballen

KNVB Media
KNVB Media
1 februari 2016, 16:40

Foto: KNVB Media

De tuchtcommissie van de KNVB heeft besloten dat de spelers van het eerste zaterdagteam van amateurvereniging Nieuw Sloten uit Amsterdam de aankomende periode niet mogen voetballen. Alle competitie- en bekerwedstrijden van het betreffende elftal zijn opgeschort, zolang het onderzoek van de tuchtcommissie gaande is.

Die beslissing nam de tuchtcommissie naar aanleiding van de gebeurtenissen in de competitiewedstrijd van Nieuw Sloten tegen DCG afgelopen zaterdag. De tuchtcommissie concludeert na het bestuderen van verklaringen dat 'meerdere leden van de club zich ernstig hebben misdragen'. Daarop heeft de voorzitter van de tuchtcommissie, overeenkomstig de bepalingen in hoofdstuk VI van het Reglement Tuchtrechtspraak Amateurvoetbal, besloten tot opschorten van alle wedstrijden van het team. Spelers die zaterdag aan de wedstrijd hebben deelgenomen mogen gedurende de schorsing niet uitkomen voor een ander elftal of team. Hiertegen is geen beroep mogelijk.

Eerder besloot het bestuur van Nieuw Sloten zelf al het gehele team uit de club te zetten. De spelers mogen nooit meer uitkomen voor de Amsterdamse club. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen