Opnieuw punten in mindering voor Achilles'29

KNVB Media
KNVB Media
2 mei, 10:00

De licentiecommissie amateurvoetbal heeft Achilles'29 drie punten in mindering gegeven. - Foto: KNVB Media

Achilles’29 heeft van de onafhankelijke licentiecommissie amateurvoetbal opnieuw punten in mindering gekregen. De derdedivisionist uit het Gelderse Groesbeek heeft dit keer drie punten in mindering opgelegd gekregen.

De reden hiervoor is dat de club nog steeds niet heeft voldaan aan licentievoorwaarde F.01. Deze licentievoorwaarde heeft betrekking op de financiële jaarstukken. De club heeft aangegeven geen beroep aan te tekenen tegen de uitspraak van de licentiecommissie.

Begin april kreeg Achilles’29 al één punt in mindering van de licentiecommissie. Dit was ook vanwege het feit dat de club niet voldeed aan de licentievoorwaarde F.01.

Licentiesysteem

Clubs in de Tweede en Derde divisie hebben binnen het vastgestelde licentiesysteem amateurvoetbal te maken met licentievoorwaarden. Binnen het financiële kader gaat licentievoorwaarde F.01 over de financiële jaarstukken. Deze moeten, voorzien van een samenstellingsverklaring van een daartoe bevoegde accountant, ter beoordeling worden voorgelegd aan de licentiecommissie. Het licentiesysteem ziet erop toe dat de continuïteit van de competitie en de deelnemende clubs gewaarborgd kan worden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven