Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Magreb’90 krijgt opnieuw drie punten in mindering

KNVB Media
KNVB Media
11 april 2018, 9:41

Clubs in de derde divisie hebben te maken met licentievoorwaarden. - Foto: KNVB Media

Magreb’90 heeft van de licentiecommissie amateurvoetbal drie punten in mindering gekregen. Deze straf werd opgelegd omdat is vastgesteld dat de club niet heeft voldaan aan de licentievoorwaarde met betrekking tot het aanleveren van financiële jaarstukken.

Eerder dit seizoen kreeg de club, uitkomend in de derde divisie zaterdag, van de licentiecommissie al een keer één en drie punten in mindering. In beide gevallen ging het om het niet voldoen aan het aantal contractspelers of het alternatief van een gekwalificeerde jeugdafdeling.

Magreb’90 is niet in beroep gegaan tegen deze uitspraak en hiermee is de puntenstraf bindend geworden en in de stand doorgevoerd.

Licentievoorwaarden

Clubs in de tweede en derde divisie hebben te maken met licentievoorwaarden. Met het licentiesysteem streeft de KNVB ernaar de integriteit en de continuïteit van de voetbalcompetities zo goed mogelijk te waarborgen. Hierbij gaat de meeste aandacht uit naar de financiële huishouding van de clubs.

Licentiesysteem Licentiesysteem Lees meer over het licentiesysteem in het betaald voetbal

Voor de teams van morgen

De KNVB Campus stuurt graag vrijblijvend informatie of een passend voorstel. Vul de gegevens in op onderstaand contactformulier en er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen