Update: Gesprekken over verbeteringen voetbalpiramide

KNVB Media
KNVB Media
1 april, 8:32

De licentieregels met betrekking tot contractspelers worden aangepast. - Foto: KNVB Media

Vertegenwoordigers van het amateurvoetbal en betaald voetbal zijn donderdag bijeengekomen over de licentievoorwaarden en de instroom van beloftenteams.

De licentieregels met betrekking tot contractspelers worden aangepast. In de Tweede en Derde divisie hoeven vanaf het seizoen 2017/’18 minder contracten en contracten voor minder uur per week af te sluiten.

Instroom beloftenteams

Ook is er gesproken over de instroom van de beloftenteams. Betaald voetbalclubs hebben tot 15 april de gelegenheid om aan te geven of ze met een beloftenteam in de voetbalpiramide willen uitkomen. Vervolgens wordt gekeken op welke wijze de teams instromen.

Kort na 15 april vindt er een gesprek plaats tussen amateurvoetbal en betaald voetbal om hierover een besluit te nemen. Wel is het zeker dat het aantal beloftenteams vanaf het seizoen 2018/’19 is gemaximeerd:  vier teams in een competitiepoule van achttien clubs, en drie teams in een poule van zestien clubs.

Voortouw KNVB

De KNVB heeft tevens het voortouw genomen om met de betrokken clubs eerder te evalueren over de Tweede en Derde divisie. Alle betrokken clubs worden gevraagd deel te nemen aan de evaluatie en aandachtspunten in te brengen.

Medio april volgt het eerste overleg. Het streven is dat de evaluatie voor 1 juli wordt afgerond, zodat de verbeteringen in het nieuwe seizoen kunnen worden doorgevoerd.

Voorstellen verbeteringen voetbalpiramide aangenomenLees het bericht van 21 maart 2017.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven