Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Terugkijken: webinar 'Met duurzaamheid de clubkas vullen'

KNVB Media
KNVB Media
29 mei 2020, 11:03

Tijdens de webinar werd gesproken over De Groene Club. - Foto: KNVB Media

In deze onzekere tijden bieden we amateurclubs en vrijwilligers de mogelijkheid om op een eenvoudige en laagdrempelige manier toch met voetbal bezig te blijven. In diverse webinars en online programma’s bespreken we de komende weken met verschillende sprekers thema's die juist in deze periode voor clubs en vrijwilligers van belang kunnen zijn.

Op donderdag 28 mei zonden we het webinar uit over duurzaamheid en wat het kan betekenen voor amateurclubs. Micha Rots (projectleider De Groene Club namens de KNVB) en Bas van den Brenk (algemeen directeur Klimaatroute) spraken over De Groene Club.

Terugkijken Terugkijken Kijk de webinar hier terug.

Overige vragen

Tijdens de webinar zijn een aantal vragen nog niet beantwoord. De vragen die niet zijn behandeld vind je hieronder terug.

 

Wat zijn de initiële kosten van het volledige verduurzamingstraject?

Dankzij een subsidie van het Ministerie van VWS vanuit het Sportakkoord kunnen we het begeleidingstraject van De Groene Club t.w.v. € 2.000 kosteloos aanbieden.

 

Hoe kan ik mijn vereniging aanmelden voor De Groene Club?

Verenigingen kunnen zich aanmelden via www.degroeneclub.nl/doe-mee/.

 

Hoe wordt vastgesteld wat de best-value is voor een maatregel?

Voor veelvoorkomende duurzame maatregelen heeft De Groene Club de best-value uit de markt gehaald. De best-value is een combinatie van kwaliteit, prijs, service, leveringszekerheid en ervaring van uitvoerende installateurs. Verenigingen hoeven niet zelf op onderzoek uit.

Een onafhankelijke expert stelt per maatregel een Programma van Eisen op waar de aanbieding van Essent aan moet voldoen. Voor maatregelen die Essent niet (of niet best-value) kan aanbieden wordt een onafhankelijke markuitvraag gedaan. Verenigingen zijn overigens niet verplicht om maatregelen bij Essent af te nemen. Het staat hen vrij om ook (lokale) partners uit te vragen en een andere keuze te maken.

De Groene Club De Groene Club Kijk voor meer informatie op de website van De Groene Club.

Aanmelden overige webinars

Wil je de komende weken nog meer webinars over dit onderwerp bekijken? Meld je dan aan voor een van onderstaande webinars of bekijk het volledige aanbod op knvb.nl/samenvooruit. 

Het belang van verbindend leiderschap binnen een amateurvereniging Het belang van verbindend leiderschap binnen een amateurvereniging Dinsdag 2 juni, 20.00 uur. Een gezonde businesscase in de kantine Een gezonde businesscase in de kantine Dinsdag 9 juni, 20.00 uur. SamenVooruit SamenVooruit Bekijk het volledige overzicht op knvb.nl/samenvooruit.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen