Animaties drie nieuwe wedstrijdvormen pupillen

KNVB Media
KNVB Media
11 februari 2017, 11:51

De nieuwe wedstrijdvormen en de bijbehorende nieuwe spelregels worden gefaseerd over twee seizoenen ingevoerd. - Foto: KNVB Media

Om te blijven voldoen aan optimaal spelplezier en optimale ontwikkeling begint de KNVB vanaf het seizoen 2017-'18 met de invoering van nieuwe wedstrijdvormen voor de pupillen. Bekijk hieronder de animaties met uitleg.

De nieuwe wedstrijdvormen en de bijbehorende spelregels worden gefaseerd over twee seizoenen ingevoerd. De KNVB start met het invoeren van de nieuwe wedstrijdvorm 6 tegen 6 voor pupillen onder 8 en onder 9 jaar. Daarnaast adviseert de KNVB om de allerjongste beginnende voetballertjes de 2 tegen 2 wedstrijdvorm en pupillen onder 7 de 4 tegen 4 wedstrijdvorm te laten spelen.

 
 

Nieuwe wedstrijdvormen pupillen: 4 tegen 4

Onder 8 en Onder 9 gaan vanaf volgend seizoen 6 tegen 6 spelen. De KNVB introduceert vanaf het seizoen 2018/’19, dus een seizoen later, ook de 6 tegen 6 wedstrijdvorm voor pupillen onder 10 en de 8 tegen 8 wedstrijdvorm voor pupillen onder 11 en onder 12.

 
 

Nieuwe wedstrijdvormen pupillen: 6 tegen 6.

 
 

Nieuwe wedstrijdvormen pupillen: 8 tegen 8.

Omdat veel verenigingen de overgang van half- naar heel speelveld als groot ervaren, wordt er komend seizoen extra aandacht besteed aan de overgang naar de categorie voor onder 12 en onder 13. Hier wordt ook de 9 tegen 9 wedstrijdvorm in meegenomen.

Online magazineBekijk het online magazine over het nieuwe pupillenvoetbal.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven