Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Bier? Niet op donderdagochtend!'

KNVB Media
KNVB Media
11 juni 2015, 20:31

Foto: KNVB Media

Op een doordeweekse ochtend trainen? Een ideaal moment voor de gepensioneerde voetballers van OJC Rosmalen. Na afloop voor hen geen bier en een bitterbal maar koffie met gebak.

OJC-coryfee Jan van Balfoort (74) opperde een aantal jaar geleden het idee voor de oprichting van een trainingsgroep voor oud-spelers. Van Balfoort wist maar liefst achttien spelers te strikken en ging zelf als ervaren trainer voor de groep staan.

De jongste speler van de groep is 58 jaar, de oudste is 74. Waarom de mannen wekelijks op donderdagochtend trainen? "Tja, de donderdagochtend schikte iedereen het beste", licht Ben van Beckhoven (55+-coördinator) toe. De OJC-heren trainen alleen, want wedstrijden zijn door het ontbreken van gelijkwaardige tegenstanders moeilijk te organiseren.

Vast patroon

De trainingen verlopen volgens een vast patroon: warming-up, oefenvormen en partijspel. "Dan worden de messen pas echt geslepen", grapt Van Beckhoven. Na afloop van de training komen de mannen bij elkaar in de kantine. Niet voor een biertje en een bitterbal – ‘het is donderdagochtend hè’ – maar voor een bak koffie met gebak. "Elke week wijzen we wel iemand aan die moet trakteren op iets lekkers."

Omdat de mannen overdag op het complex zijn, heeft ook de club voordeel van hun aanwezigheid. Van Beckhoven: "De accommodatie wordt beter benut, de kantine draait meer omzet en onze mannen verrichten op vrijwillige basis allerlei werkzaamheden voor de club. Het mes snijdt dus aan twee kanten."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen