Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Hoek en IJsselmeervogels strijden om amateurbeker

KNVB Media
KNVB Media
11 juni 2015, 15:52

Foto:

De strijd om de landelijke KNVB beker voor amateurs barst op zaterdag 13 juni los tussen HSV Hoek en VV IJsselmeervogels. De finalestrijd vindt plaats op Sportpark Denoek van voetbalvereniging HSV Hoek, waar om 14.30 uur het fluitsignaal voor de aftrap klinkt. De wedstrijd staat onder leiding van Frank de Winter. Hij krijgt tijdens het treffen assistentie van grensrachters Ingmar van Galen en Mark van Essen. Freek van Herk treedt aan als vierde official.

Road to the final - HSV HOEK

Het bekerseizoen 2014/’15 van HSV Hoek begon met een 7-0 overwinning uit bij NOAD ‘67. Hoek bereikte vervolgens de districtbekerfinale van Zuid I door Unitas ‘30 (9-2), bekerhouder ASWH (2-0), IFC (3-0), Dubbeldam (1-2) en VC Vlissingen (4-0) te verslaan. In de bekerfinale van district Zuid I won het team van trainer Kenny Verhoene vervolgens met 3-0 van Kozakken Boys. In de landelijke KNVB beker trof Hoek in de kwartfinale de kampioen van de districtbeker Oost, Excelsior ‘31 uit Rijssen, dat met 1-3 aan de kant werd gezet. HSV Hoek bereikte afgelopen dinsdag de landelijke bekerfinale voor amateurs door Harkemase Boys met 2-1 te verslaan, waardoor de club een plek in de landelijke finale bemachtigde.

Road to the final - VV IJsselmeervogels

VV IJsselmeervogels staat aankomende zaterdag voor de tweede keer op rij in de finale en wist de landelijke KNVB beker voor amateurs zelfs al eens te winnen, in 1996. Vorig jaar werd er na verlenging met 1-0 verloren van ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht. De Vogels begonnen het bekerseizoen 2014/’15 met een 0-8 overwinning bij Zeist SV in de eerste ronde van de districtbeker West I. Daarna volgden er overwinningen op DHSC (4-0), DSK (0-9), Vitesse ’22 (1-5) en De Dijk (1-0). In de halve finale van de districtbeker van West I werd na strafschoppen gewonnen van DOVO en in de finale werd GVVV na verlenging verslagen. In de landelijke KNVB beker trof de ploeg uit Spakenburg in de kwartfinale JVC Cuijk, dat met 0-2 werd verslagen. In de halve finale won het team onderleiding van Frans Adelaar thuis van RKAVV, de winnaar van de districtsbeker van West II. RKAVV werd maar liefst met 5-0 aan de kant gezet, waardoor VV IJsselmeervogels nu voor het tweede jaar op rij in de finale mag aantreden.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen