Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Straatvoetbalseizoen weer op punt van beginnen

KNVB Media
KNVB Media
6 april 2018, 11:15

Het straatvoetbalseizoen staat inmiddels weer voor de deur. - Foto: KNVB Media

De kou verdwijnt, het warmere weer is in aantocht. Alle reden om weer lekker naar buiten te gaan! En wat is er dan leuker dan voetballen op straat? Het straatvoetbalseizoen staat dan ook weer voor de deur!

Vanaf april worden de eerste lokale straatvoetbaltoernooien gehouden. De KNVB faciliteert gemeenten en straatvoetbalorganisaties met een materialenpakket, dat bestaat uit ballen, hesjes en medailles, en eventueel ook een boarding.

Maximaal veertig verenigingen kunnen worden gefaciliteerd. Op dit moment ligt de KNVB op koers: het merendeel van de beschikbare plaatsen is al ingevuld, maar er is nog ruimte. Het gemiddeld aantal deelnemers per toernooi ligt op ongeveer 250 deelnemers, dus bij bijvoorbeeld veertig deelnemende gemeenten zijn er 10.000 kinderen in de leeftijd van 8-15 jaar in beweging op straat.

Locaties en data

Er is een interactieve straatvoetbalkalender ontwikkeld die de locaties laat zien waar een lokaal straatvoetbaltoernooi wordt gehouden. Zo kan iedereen zien of er bij hem/haar in de buurt een evenement staat gepland.

Straatvoetbalshow

Los Barrenderos, het straatvoetbalteam van de bekende speler Soufiane Touzani bezoekt bovendien ook een aantal gemeenten voor een voetbalshow. Touzani zal apart ook een aantal gemeenten voorzien van een show. Na aanmelding kan een aangemelde gemeente of sportorganisatie deze spetterende voetbalshow winnen door een originele motivatie te sturen naar het e-mailadres hieronder.

Los Barrenderos Los Barrenderos Bekijk deze balvirtuozen in actie!

KNVB Straatvoetbal

Algemeen mailadres KNVB straatvoetbal

Volg je voeten

Met de campagne 'Volg je voeten' ondersteunt de KNVB verenigingen in wervingsactiviteiten en worden ouders op weg geholpen richting de voetbalclubs. Verenigingen kunnen straatvoetbal-activiteiten ook inzetten als wervingsactiviteit in de wijk, gemeente of regio.

Volg je voeten Volg je voeten Meer informatie voor ouders en verenigingen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen