Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zwaluwen Jeugd Actie breekt wereldrecord penalty's schieten

KNVB Media
KNVB Media
16 september 2017, 13:19

Het Nederlands Amputatieteam met Jackie Groenen en André Ooijer. - Foto: Zwaluwen Jeugd Actie

Tijdens de Zwaluwen Jeugd Actie is vrijdag het wereldrecord aaneengesloten penalty’s nemen verbroken. Er werden op de velden van SV TOP in Oss 2475 strafschoppen genomen.

Het oude record, opgenomen in het Guinness Book of Records, was in handen van een voetbalclub uit Zuid-Afrika, waar de deelnemers er daar eerder in slaagde 2252 penalty’s te nemen.

Om 8.40 uur werd de eerste pingel genomen door de sportwethouder uit Oss, gevolgd door meer dan 2.000 scholieren, aangevuld met medewerkers van bedrijven uit de regio. Jackie Groenen, kersverse ambassadrice van de Zwaluwen Jeugd Actie, was ook aanwezig op het complex van de Brabantse club.

Nederlands Amputatieteam

De OranjeLeeuwin - die onlangs de Europese titel won - nam niet alleen een penalty, maar speelde ook een potje voetbal met de CP-voetballers en ex-international André Ooijer tegen het Nederlands Amputatieteam. Ook diverse G-teams waren van de partij. Rond 17.00 uur werd het nieuwe wereldrecord gevestigd.

Doel van dit evenement is om aandacht te vragen voor de Zwaluwen Jeugd Actie en voor alle soorten van passend voetbal in Nederland. Het evenement was de start van een weekeinde dat in het teken staat van het passend voetbal bij alle amateurverenigingen in Nederland.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen