Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Aftrap Positief Voetbalklimaat Tilburg groot succes

KNVB Media
KNVB Media
28 september 2016, 10:54

Sportief gedrag in Tilburg, er werd de nadruk op gelegd. - Foto: KNVB Media

Bij veertien Tilburgse verenigingen kijken ze tevreden terug op het voorbije weekend, dat in het teken stond van sportiviteit en respect, op en rondom de velden.

Met diverse initiatieven en activiteiten werden spelers, trainers/coaches, ouders en andere aanwezigen bewust gemaakt van het belang van plezier en een positief voetbalklimaat. Het was letterlijk en figuurlijk een schitterend weekend met heel veel positieve acties en reacties van alle betrokkenen.

Wij willen juist de positieve dingen van het voetbal benadrukken

"Wij willen met het project juist de positieve dingen van het voetbal benadrukken. Dit weekend is een bewijs dat er heel veel mooie en positieve dingen gebeuren op en rond het veld", kijkt Dennis Mallant, projectleider van Positief Voetbalklimaat Tilburg, terug.

Dit jaar stonden de ouders, trainers, coaches en de voetbalkinderen centraal bij het aftrapweekend. Er waren verschillende activiteiten voor iedereen. Zo werden de ouders bij de jeugdwedstrijden voorafgaand aan de wedstrijden ook mee het veld op geroepen om net als de spelers handen te schudden en elkaar een fijne wedstrijd te wensen.

Na de wedstrijd werd er door de ouders van beide teams een erehaag gemaakt en geklapt voor alle spelers. Een schitterende ervaring voor de kinderen, want iedereen voelde zich een winnaar na afloop, ongeacht de uitslag.

Samenwerking met Willem II

Mooi project heeft zijn waarde bewezen

Willem II zet zich ook in voor Positief Voetbalklimaat Tilburg. Dit doen ze op verschillende manieren. Zo zet Jordens Peters, aanvoerder van Willem II zich als ambassadeur van Positief Voetbalklimaat Tilburg graag in voor het project “Ik ben blij dat ik ambassadeur kan zijn van dit mooie project dat zijn waarde inmiddels al heeft bewezen'', aldus Peters.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen