Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Indelingen en programma’s topamateurvoetbal seizoen 2021/’22

KNVB Media
KNVB Media
1 juli, 8:54

Jack’s League, de nieuwe naam van de Tweede Divisie, en de Derde Divisie starten in het weekend van 21 en 22 augustus met de eerste speelronde, de Hoofdklasse start een week later. - Foto: KNVB Media

De indelingen en de competitieprogramma's van de top van het amateurvoetbal voor het seizoen 2021/'22 zijn bekend. Jack’s League, de nieuwe naam van de Tweede Divisie, en de Derde Divisie starten in het weekend van 21 en 22 augustus met de eerste speelronde, de Hoofdklasse start een week later.

De Tweede Divisie gaat vanaf het seizoen 2021/’22 door het leven als Jack’s League, dankzij een sponsorovereenkomst die de Coöperatieve Vereniging Tweede en Derde Divisie (CVTD) heeft gesloten met Jack’s Casino. De teams die komend seizoen deelnemen aan Jack’s League, zijn dezelfde als in het seizoen 2020/’21. Vanwege het voortijdig afbreken van de amateurcompetities, in verband met de coronapandemie, werd het seizoen 2020/’21 niet uitgespeeld en vond geen degradatie plaats.

De meest recente kampioen (seizoen 2018/’19) en ook de laatste koploper van seizoen 2020/’21, AFC, start het seizoen 2021/’22 op zaterdag 21 augustus met een thuiswedstrijd tegen Katwijk.

Derde Divisie zaterdag en zondag

Ook in de Derde Divisie zaterdag en zondag komen dezelfde teams uit als in het seizoen 2020/’21. Op zaterdag 21 augustus moet de laatste koploper, SteDoCo uit Hoornaar, het opnemen in een uitwedstrijd tegen het Woerdense Sportlust ’46. Op zondag 22 augustus start de laatste koploper Hercules thuis op sportpark Voordorp in Utrecht tegen Unitas uit Gorinchem.

Hoofdklasse zaterdag en zondag

In de Hoofdklasse zaterdag hebben geen wijzigingen plaatsgevonden, dus ook hier zien we dezelfde teams terug als in seizoen 2020/’21. In de Hoofdklasse zondag zijn er wel een paar wijzigingen ten opzichte van afgelopen seizoen. Door het in het seizoen 20202/’21 wegvallen van Leonidas en het besluit van IFC om te stoppen met prestatief zondagvoetbal, zijn er 30 teams. Deze zijn geografisch verdeeld over twee poules van gelijke omvang. TOGB en VOC zijn vanuit de zuidelijke poule ingedeeld in de noordelijke poule en Longa ’30, RKZVC en Silvolde maken de omgekeerde beweging, waardoor en twee poules van 15 ontstaan die zoveel als mogelijk logisch en geografisch zijn ingedeeld.

Vrouwen Topklasse t/m Eerste Klasse

In deze klassen komen voornamelijk dezelfde teams uit als in het seizoen 2020/’21 en zien de poules er dus hetzelfde uit. Een paar verenigingen heeft te kennen gegeven niet verder te kunnen op niveau van de Eerste Klasse. Op zaterdag is dat ASC ’62 VR1 en op zondag DVC ’26 VR1. Daardoor zijn er enkele minieme aanpassingen in de poule-indelingen gedaan die geografisch logischer zijn.

Het competitieprogramma van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen kan naar verwachting uiterlijk volgende week bekend worden gemaakt.

Jeugdvoetbal

Ook voor de jeugd geldt dat grotendeels wordt gestart met dezelfde teams in dezelfde divisies. Ook hier zijn weer enkele terugtrekkingen, waardoor in sommige divisies een licht aangepaste indeling tot stand is gekomen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen