Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB biedt O23-competitie in de B-categorie aan om jeugdleden te behouden

KNVB Media
KNVB Media
9 februari, 14:30

De O23-competitie kan worden gezien als een verlenging van het jeugdvoetbal. - Foto: KNVB Media

Normaliter maken voetballers na het spelen in de O19 de overgang naar de senioren. Met de O23-competitie in de B-categorie hoopt de KNVB clubs handvaten te geven om jonge voetballers te helpen in de overgang naar uiteindelijk het seniorenvoetbal. De O23-competitie kan worden gezien als een verlenging van het jeugdvoetbal.

De afgelopen twee seizoenen heeft er onderzoek plaatsgevonden met betrekking tot een eventuele O23-competitie. Aanleiding voor dit onderzoek is dat jaarlijks veel spelers in de leeftijdscategorie 16 tot 19 jaar stoppen met voetballen. Het gaat hierbij met name om spelers die voetballen in de B-categorie en de overstap moeten maken naar het seniorenvoetbal.

De grote verschillen in leeftijd en levensfase tussen teamgenoten en tegenstanders hebben een grote impact op voetballers.

Een belangrijk motief om te stoppen blijkt de te grote stap die spelers ervaren wanneer zij vanuit de junioren doorstromen naar de senioren. De grote verschillen in leeftijd en levensfase tussen teamgenoten en tegenstanders hebben een grote impact op deze voetballers. In de zoektocht naar een oplossing zijn afgelopen seizoen bijeenkomsten gehouden met ruim 500 amateurclubs en zijn er diverse voetballers geïnterviewd. Hieruit kwam de wens voor een O23-competitie in de B-categorie sterk naar voren.

Nog urgenter

Door de impact van het coronavirus heeft de competitie voor de huidige O19-spelers veelal stil gelegen. Hierdoor heeft deze groep voetballers niet of nauwelijks in competitieverband kunnen voetballen in de laatste twee reguliere seizoenen bij de junioren. Dit maakt de invoering van de O23-competitie nog urgenter voor het behoud van deze groep.

De voorinschrijving voor de O23-competitie B-categorie is nu geopend. Klik op het onderstaande linkblok om een team aan te melden.

Toon interesse Toon interesse Laat hier weten of jouw team geïnteresseerd is om deel te nemen aan de O23-competitie. Onder 23-competitie B-categorie Onder 23-competitie B-categorie Klik hier voor meer informatie over de O23-competitie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen