Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Landelijk onderzoek zaterdag- en zondagvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
8 juli 2020, 16:23

Het organiseren van spannende en aantrekkelijke competities wordt een steeds grotere uitdaging - Foto: KNVB Media

In de afgelopen seizoenen hebben we vastgesteld dat in bijna alle KNVB-districten verenigingen zijn die met hun eerste elftal de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal hebben gemaakt. Ook zijn er verschillende verenigingen die dit nog niet gedaan hebben, maar waarvan we weten dat ze hierover nadenken.

Door deze ontwikkelingen wordt een belangrijk doel van de KNVB - het organiseren van spannende en aantrekkelijke competities - echter een steeds grotere uitdaging.

Online vragenlijst

Omdat we op een goede manier hierop willen inspringen heeft het bestuur amateurvoetbal besloten om, in navolging van al eerder uitgevoerde regionale inventarisaties/initiatieven, een landelijke inventarisatie onder alle verenigingen én voetballers te houden over de wensen én mogelijkheden omtrent het zondag- en zaterdag standaardvoetbal (1e elftallen). In februari van dit jaar hebben we alle verenigingen geïnformeerd over dit onderzoek, maar vanwege de situatie rondom COVID-19 heeft het onderzoek langer op zich laten wachten.

De komende dagen ontvangen alle veldvoetbalverenigingen (via het emailadres van het secretariaat) en senioren voetballers in Nederland een online vragenlijst waarin zij hun mening en standpunt duidelijk kunnen maken over dit onderwerp. Iedereen kan de vragenlijst invullen tot en met 1 augustus.

Vervolgtraject 

Aan de hand van de bevindingen uit deze inventarisatie, gaan we in de periode september/oktober verder in gesprek met verenigingen en andere betrokkenen. Uiteindelijk streven we ernaar om in november meer duidelijkheid te kunnen geven over de toekomst van het zaterdag- en zondagvoetbal. Na de zomer ontvangen alle verenigingen hierover meer informatie.  

Heb je als vereniging of speler vragen over dit onderzoek of heb je de mail niet ontvangen? Stuur dan een mail naar KNVB Contact.

KNVB Contact

Voor aanvullende vragen aan de KNVB.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen