Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB presenteert competitieprogramma Topklasse 2015/'16

KNVB Media
KNVB Media
1 juli 2015, 21:59

Foto:

Er staat een warm weekend voor de deur. Met op zondag temperaturen van rond de 27 graden en op zaterdag zelfs rond de 36 graden. Hoewel de competities van de KNVB nog niet zijn begonnen, is er een aantal teams die komend weekend al een oefenwedstrijd hebben gepland. Voor die teams is het dan ook zaak om goed met de warme weersomstandigheden om te gaan.

Programma Topklasse zaterdag

Programma Topklasse zondag

Voor het plannen van de wedstrijden gebruikt de KNVB sinds vorig seizoen nieuwe wedstrijdschema’s. Deze schema’s sluitenbeter aan op de wensen van de verenigingen, waardoor de druk op de accommodaties van verenigingen over het algemeen wordtverlicht. Daarnaast is er in het competitieprogramma zo goed als mogelijk rekening gehouden met sportieve principes als voldoende rust tussen de wedstrijden, een evenwichtig uit- en thuisritme en een eerlijke verdeling van het aantal thuis- en uitwedstrijden voor en na de winterstop.

Zeven promovendi

De Topklasse zaterdag kent met DVS’33 Ermelo, SteDoCo en RVVH drie debutanten. Katwijk keert terug in de Topklasse, nadat het in 2012/’13 nog kampioen van Nederland werd en het seizoen daarop degradeerde. In de Topklasse zondag maken de amateurverenigingen TEC en Magreb ’90 hun debuut op het hoogste amateurniveau in Nederland, terwijl SWZ Boso Sneek na twee seizoenen afwezigheidterug is in de Topklasse.

Promotie/degradatie 2015/’16

Naast de presentatie van het nieuwe competitieprogramma, is er vanavond ook met de Topklassers gesproken over de promotie/degradatieregeling tussen de Topklassen en de Hoofdklassen voor het komend seizoen. De KNVB is met diverse vertegenwoordigende partijen in het amateurvoetbal over de regeling in gesprek, waarbij het uitgangspunt van de KNVB is om te komen tot een sportieve en breed gedragen promotie/degradatieregeling tussen de Topklassen en de Hoofdklassen. Vanavond is ook met de Topklasseclubs in goede harmonie over dit onderwerp gesproken. De input van vanavond wordt door voetbalbond gebruikt om spoedig, maar uiterlijk begin augustus, een definitieve regeling te publiceren.

Eerste speelronden

In de eerste speelronde (zaterdag 22 augustus) zijn in de Topklasse zaterdag de volgende wedstrijden: 

Scheveningen – Capelle

GVVV - Katwijk

SteDoCo – Barendrecht

IJsselmeervogels - FC Lisse

Excelsior Maasluis - DVS'33 Ermelo

Rijnsburgse Boys - Spakenburg

RVVH - Kozakken Boys

HHC Hardenberg - ONS Boso Sneek

De eerste speelronde in de Topklasse zondag (23 augustus) bestaat uit de volgende wedstrijden: 

Hercules - OJC Rosmalen

De Treffers - HBS

VVSB - HSC'21

FC Lienden - Magreb'90

AFC - JVC Cuijk

SWZ Boso Sneek - TEC

UNA - Koninklijke HFC

EVV - WKE

De resterende programma’s voor categorie A veldvoetbal maakt de KNVB vanaf vrijdag 10 juli bekend.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen