Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jong De Graafschap vertrekt uit voetbalpiramide

KNVB Media
KNVB Media
14 juni 2018, 13:06

De opengevallen plaats in de Hoofdklasse zondag zal worden opgevuld door een van de verliezend finalisten uit de nacompetitie. - Foto: KNVB Media

De Graafschap heeft aangegeven na dit seizoen niet verder te gaan met Jong De Graafschap in de voetbalpiramide. De club heeft ervoor gekozen om verder te gaan in de reservecompetitie betaald voetbal.

Op hun eigen website geeft De Graafschap als reden aan dat daar 'spelers onbeperkt kunnen uitkomen in het beloftenteam en dat zondag als speeldag van de beloften niet handig is vanwege het speelschema van het eerste elftal'.

Als gevolg hiervan ontstaat er een open plaats in de Hoofdklasse zondag. Deze open plaats zal worden opgevuld door een van de verliezend finalisten uit de nacompetitie. Zij spelen op zondag 24 juni een beslissingswedstrijd waarvan de winnaar zich plaatst voor de Hoofdklasse zondag. De verliezer plaatst zich voor de 1e klasse.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen