Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Magreb’90 (Derde divisie) krijgt één punt in mindering

KNVB Media
KNVB Media
1 februari 2018, 11:00

Magreb’90 (Derde divisie) krijgt één punt in mindering. - Foto: KNVB Media

Magreb’90, uitkomend in de Derde divisie zaterdag, heeft één wedstrijdpunt in mindering gekregen. De licentiecommissie amateurvoetbal kwam tot deze sanctie omdat de club op 8 januari 2018 niet heeft aangetoond te voldoen aan de licentievoorwaarde met betrekking tot het minimum aantal contractspelers.

Bij de opgelegde sanctie zit ook een voorwaardelijke straf van nog eens twee wedstrijdpunten in mindering als Magreb’90 op 5 februari 2018 nog steeds niet aan deze licentievoorwaarde voldoet. Omdat Magreb’90 geen gecertificeerde jeugdopleiding heeft en het niet aannemelijk heeft kunnen maken deze dit seizoen te kunnen realiseren, had de club drie contractspelers moeten registreren en dit is niet op tijd gebeurd. Eerder dit seizoen kreeg Magreb’90 al drie punten in mindering vanwege het feit dat ze niet aan deze licentievoorwaarde voldeden.

Licentievoorwaarden 

In de Tweede en Derde divisie zijn er sinds vorig seizoen licentievoorwaarden ingevoerd. Dit zijn voorwaarden die clubs helpen gefaseerd toe te groeien naar een hoger niveau. Het minimaal aantal contractspelers, dat amateurvoetbalclubs bij de KNVB moet registreren, kan in het seizoen 2017/’18 worden gekoppeld aan de kwaliteit van de jeugdopleiding van de club (K&P Programma). Hoe beter de jeugdopleiding gewaardeerd wordt, des te minder contractspelers een club hoeft te registreren.

Contractspelers gecertificeerde jeugdopleiding 

SeizoenClub K&P niet gecertificeerdClub K&P lokale statusClub K&P regionale status
1e en 2e seizoen in Derde divisie3Niet verplichtNiet verplicht
1e seizoen in Tweede divisie642
2e seizoen in Tweede divisie1084

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen