Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Competitieprogramma’s Tweede divisie tot en met Hoofdklasse

KNVB Media
KNVB Media
5 juli 2017, 11:00

IJsselmeervogels is als promovendus nieuw in de Tweede divisie. - Foto: KNVB Media

De competitieprogramma’s voor het seizoen 2017/’18 van de Tweede divisie tot en met de hoofdklasse zijn bekend.

In de Tweede divisie beginnen de promovendi met enkele aantrekkelijke wedstrijden. Zo speelt IJsselmeervogels thuis tegen Kozakken Boys, ontvangt Rijnsburgse Boys op eigen veld Barendrecht en gaan FC Lisse en De Dijk op bezoek bij respectievelijk Lienden en VVSB. Het uit de Jupiler League gedegradeerde Achilles’29 begint het seizoen met een uitwedstrijd tegen het Amsterdamse AFC.

Derde divisie

In de Derde divisie zitten meer nieuwe ploegen ten opzichte van het voorbije seizoen, omdat er niet alleen teams uit de Hoofdklasse zijn gepromoveerd, maar ook clubs uit de Tweede divisie gedegradeerd. In de Derde divisie zaterdag begint het gepromoveerde DOVO de competitie op eigen sportpark tegen DVS'33, en beginnen ACV en Spijkenisse tegen respectievelijk Jong Vitesse en Jong FC Groningen. Het gedegradeerde Spakenburg is in de eerste speelronde te gast bij ASWH.

Voor de gepromoveerde clubs in de Derde divisie zondag ziet de eerste speelronde er als volgt uit: ADO'20 opent op de eigen accommodatie tegen Quick'20, Quick komt thuis uit tegen Magreb'90, Blauw Geel'38 gaat op bezoek bij Dongen en De Meern reist af naar HSC'21. Degradant UNA start met een uitwedstrijd tegen OJC Rosmalen.

Indelingen

Omdat er dit seizoen sprake is van een andere speeldagenkalender, begint de competitie in vergelijking met afgelopen seizoen later en eindigt deze dus ook later.

Later beginnen, later eindigen Later beginnen, later eindigen Lees waarom samen met amateurclubs is besloten het seizoen 2017/’18 later te beginnen en eindigen.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen