Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

PSV blij met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen

KNVB Media
KNVB Media
12 december 2016, 16:23
3:09

PSV's hoofd jeugdopleidingen Art Langeler is erg enthousiast over de nieuwe regels. - Foto: KNVB Media

De KNVB wil de regels van het pupillenvoetbal aanpassen, en bij PSV zijn ze daar al langer mee bezig. In Eindhoven zijn ze ‘ontzettend tevreden’ over minder spelers op kleinere velden.

De vormen werden afgelopen weekend getest bij wedstrijden tussen de Onder 8- en Onder 10-jeugd van PSV en Ajax. "Als je 6 tegen 6 speelt, of bijvoorbeeld 5 tegen 5, dan raak je als jonge speler veel meer de bal aan", vertelt jeugdtrainer Bastiaan Riemersma tegen PSV TV. "Deze vormen zijn uitermate geschikt om kinderen beter te leren voetballen. Ze moeten vaker beslissingen nemen, en dat is goed, want voetbal is een denksport."

Vaker aan de bal

Ook hoofd jeugdopleidingen Art Langeler – die onlangs nog tijdelijk Jong Oranje onder zijn hoede had – ziet het op die manier. "Er wordt bij kleinere spelvormen meer gescoord, spelers zijn ook vaker aan de bal. PSV is er erg enthousiast over, en ik persoonlijk ook." PSV TV maakte een reportage over de nieuwe wedstrijdvormen.

Het nieuwe Pupillenvoetbal: plezier en ontwikkeling Het nieuwe Pupillenvoetbal: plezier en ontwikkeling Lees meer over de nieuwe vormen in het pupillenvoetbal.

KNVB Assist KNVB Assist Op KNVB Assist kun je in contact komen met de juiste contactpersoon.

Voor de teams van morgen

De KNVB Campus stuurt graag vrijblijvend informatie of een passend voorstel. Vul de gegevens in op onderstaand contactformulier en er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen