Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Hoofdklasser Haaglandia uit competitie na faillissement

KNVB Media
KNVB Media
24 augustus 2016, 15:54

Alle teams van Haaglandia zijn per direct uit de competitie gehaald. - Foto: KNVB Media

Haaglandia heeft faillissement aangevraagd. Dat heeft de club uit Rijswijk woensdag aan de KNVB laten weten. Als gevolg van het faillissement zijn alle teams van Haaglandia uit de competitie gehaald, waaronder het eerste elftal dat uitkomt in de Hoofdklasse zaterdag A.

De gespeelde wedstrijden van de teams worden als niet gespeeld beschouwd en de ranglijsten worden aangepast. Leden van de vereniging kunnen per direct bij de KNVB overschrijving aanvragen naar een andere vereniging.

Onmin over accommodatie

Dit is erg vervelend nieuws zo aan het begin van de competitie. Ik wens de clubmensen alle sterkte met dit pijnlijke verlies

Haaglandia en de gemeente Rijswijk leven al langer in onmin over accommodatie van de club. De voorzieningenrechter stelde Haaglandia woensdagochtend in de zaak tussen de club en de gemeente Rijswijk in het ongelijk. Dit vonnis heeft tot gevolg dat de club geen gebruik meer mag maken van de huidige velden. Aangezien Haaglandia geen alternatieve plaats vond om te voetballen, heeft het bestuur van de club besloten faillissement aan te vragen.

Directeur amateurvoetbal Jan-Dirk van der Zee: "Dit is erg vervelend nieuws zo aan het begin van de competitie. Het was al langer bekend dat Haaglandia in financieel zwaar weer verkeerde, maar het blijft toch altijd tragisch als het doek definitief valt. Vooral voor de clubmensen, supporters en spelers zal dit hard aankomen en hen wens ik dan ook alle sterkte met dit pijnlijke verlies. Ik hoop dat deze voetballiefhebbers hun voetbalplezier snel weer terugvinden bij een andere vereniging."

Gevolgen voor Hoofdklasse zaterdag A

Haaglandia is aangemerkt als eerste directe degradant uit de Hoofdklasse zaterdag A.

Buiten de gevolgen voor de club en de eigen leden, heeft het faillissement van Haaglandia ook consequenties voor andere verenigingen en de competitie. De gespeelde wedstrijden van Haaglandia worden als niet gespeeld beschouwd en de ranglijst wordt aangepast.

Ook zal Haaglandia worden aangemerkt als eerste directe degradant uit de Hoofdklasse zaterdag A. Dit betekent dat er naast Haaglandia alleen de nummer 15 nog direct degradeert en de nummer 13 en 14 als herkanser moeten gaan meedoen aan de nacompetitie. De periodetitels zullen zonder Haaglandia over 14 wedstrijden beslist worden.

Licentievoorwaarden

In tegenstelling tot het betaald voetbal zijn clubs in het amateurvoetbal op dit moment niet verplicht de KNVB op de hoogte te houden van hun financiële situatie. De KNVB kan dus niet in actie komen tenzij clubs ons hierom vragen. Vanaf dit seizoen is dit veranderd in de Tweede en Derde divisie. Hierbij komt er onder andere meer inzicht in de financiële huishouding van deze clubs. Hierdoor kan de KNVB, indien nodig, eerder in actie komen.

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen