Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Laatste beslissingsduels voor de Derde divisie

KNVB Media
KNVB Media
3 juni 2016, 14:50

FC Lisse wil de Bollenstreekderby's met Rijnsburgse Boys en Quick Boys niet missen. - Foto: KNVB Media

Op drie sportparken wordt komend weekend nog gestreden om een felbegeerde plek in de Derde divisie.

ASWH - Noordwijk

ASWH mobiliseert op sportpark Schildman in Hendrik Ido Ambacht een waar ASWH-legioen om Noordwijk te verslaan. De eerste wedstrijd eindigde in 2-2. 

FC Lisse - Staphorst

Ook op sportpark Ter Specke zal het zinderen. De supporters van FC Lisse trekken nog een keer de portemonnee voor een speciale sfeeractie die moet helpen om de 1-0 achterstand op Staphorst ongedaan te maken. Zelfs de spelersgroep heeft hieraan bijgedragen aan.

UDI '19 - SWZ Boso Sneek

En vanuit Sneek rijden er bussen met SWZ Boso Sneek-supporters naar sportpark Parkzicht in Uden waar de beslissende confrontatie met UDI '19 wacht. Ook bij deze clubs eindigde de eerste wedstrijd  in 2-2. 

Uitdoelpunten tellen niet dubbel. Als de stand gelijk is na 90 minuten wordt er 2 keer 15 minuten verlengd. Is er dan nog geen beslissing gevallen dan volgen strafschoppen.

Voetbalpiramide

Vanaf het seizoen 2016/’17 krijgt het Nederlands topvoetbal een nieuwe vorm waarmee de optimale voetbalpiramide een feit is. De competities van het amateur- en betaald voetbal, vooralsnog twee gescheiden werelden, worden met elkaar verbonden. Een uniek moment, omdat daarmee sinds de intrede van het betaald voetbal in 1954 er voor het eerst sprake is van promotie en degradatie tussen het betaald voetbal en amateurvoetbal.

Het nieuwe competitiemodel gaat in de top bestaan uit de Eredivisie, de Jupiler Leagie, de nieuwe Tweede divisie, twee Derde divisies en vier Hoofdklassen. Nieuw is dat onder de twee hoogste divisies (Eredivisie en Eerste divisie) de nieuwe Tweede divisie wordt toegevoegd. Ook is er ruimte voor de beloftenteams van betaald voetbalclubs, die nu nog uitkomen in een gesloten competitie. 

Een complete visuele presentatie van de voetbalpiramide.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen