Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nieuwe wedstrijdschema’s categorie A in 2016/’17

KNVB Media
KNVB Media
4 april 2016, 10:48

De nieuwe schema's bieden vereniging meer mogelijkheden - Foto: KNVB Media

Met ingang van het seizoen 2016/'17 worden in het amateurvoetbal de wedstrijdschema’s voor de categorie A veldvoetbal aangepast. Met name voor de verdeling van wedstrijden over het seizoen zijn de wedstrijdschema’s van groot belang.

Elk seizoen geven de verenigingen bij de (digitale) inschrijving hun wensen voor het nieuwe seizoen aan. Deze wensen moeten leiden tot de gewenste verdeling van wedstrijden per weekend en over het seizoen heen. Speelt het eerste en tweede team gelijktijdig thuis? Of juist niet? Speelt de B1 gelijktijdig thuis met A1?

De reden van de aanpassing is dat de KNVB hierdoor de wensen van verenigingen maximaal kan inwilligen. De nieuwe schema’s bieden in vergelijking met de huidige schema’s meer mogelijkheden, wat positief is voor de verenigingen. Veel verenigingen gebruiken de wedstrijdschema’s,  bijvoorbeeld voor de presentatiegids of website. Om die reden worden de schema’s voor de categorie A graag beschikbaar gesteld.

Per district kan ook worden besloten de nieuwe schema’s ook te hanteren voor competities in de categorie B. Het district informeert uiteraard de verenigingen dan hierover. Nieuwe wedstrijdschema's Nieuwe wedstrijdschema's De nieuwe wedstrijdschema's voor het seizoen 2016/'17 zijn hier te vinden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen