Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

7 redenen om te starten met 7x7 Voetbal

KNVB Media
KNVB Media
25 november, 14:46

7x7 Voetbal - Foto: KNVB

7x7 Voetbal wordt steeds populairder en is voor iedereen. We geven je 7 goede redenen om ook eens aan 7x7 Voetbal te denken.

1. Voetbal met leeftijdsgenoten

Het 7x7 voetbalaanbod is door de KNVB verdeeld in verschillende leeftijdscategorieën, zodat jij als voetballer altijd met leeftijdsgenoten op het voetbalveld staat. Bij de mannen is er de leeftijdscategorie 35+ en 45+. Bij de vrouwen zijn er de categorieën 18+ en 30+.

2. Gezelligheid is troef

7x7 voetbal speel je met vrienden en voor de gezelligheid. 7x7 is er dan vooral ook voor de zogeheten "recreatieve voetballers". Samen voetballen en daarna nog wat drinken in de kantine.

3. Houd je team bij elkaar

Staat jouw voetbalteam op het punt om uit elkaar te vallen, omdat jullie elk weekend weer net te weinig man hebben staan? Dan is 7x7 natuurlijk de perfecte oplossing, omdat je met kleinere teams te maken hebt. 

Een sterk team van beste vriendinnen. — Foto: KNVB

4. Wanneer het jou uitkomt

7x7 Voetbal wordt op verschillende dagen in de week georganiseerd, afhankelijk van de behoeften van de voetballer. Wil je wekelijks of 3-wekelijks voetballen? In het weekend of op vrijdagavond?

De KNVB biedt de volgende 7x7 Voetbal vormen aan voor senioren. De KNVB streeft ernaar om dit aanbod in elke regio zoveel mogelijk aan te houden om kwalitatieve competities te garanderen. Het huidige aanbod kan echter per regio verschillen.*

 VrijdagavondZaterdag/Zondag
VormToernooivorm (voor- en najaarsreeks)Competitievorm (heel seizoen)
Doelgroep35+/45+ (mannen)
18+/30+ (vrouwen)
35+/45+ (mannen)
18+/30+ (vrouwen)
RatioEens in de 2/3 weken een toernooiavondWekelijks een wedstrijd

*In overleg met vereniging en KNVB zijn er mogelijkheden om competities op een passende manier in te vullen aan de hand van de behoeften en mogelijkheden in de regio.

5. Wedstrijden van gelijk niveau

Gezien de stijgende populariteit van het 7x7 Voetbal zijn er landelijk steeds meer deelnemende teams. Hierdoor kan de KNVB steeds meer competities samenstellen met gelijkwaardige teams. Zo voetbal je dus altijd leuke wedstrijden.

6. Fysieke gesteldheid

Voetballers willen het misschien niet toegeven, maar op een gegeven moment is het veld te groot om te belopen zijn de 90 minuten ook niet meer vol te maken. Gelukkig speel je met 7x7 op een half veld en maximaal 60 minuten. Zo is er ook meer tijd voor de derde helft!

7. Bij je eigen cluppie

Steeds meer clubs organiseren 7x7 voetbal. Benieuwd of de club bij jou in de buurt ook 7x7 voetbal organiseert? Bekijk het hier.

Vind een club Vind een club Bekijk welke clubs bij jouw in de buurt 7x7 Voetbal aanbieden

7x7voetbal

7x7 Voetbal

7x7 Voetbal wordt steeds populairder. Is het ook iets voor jou? Vind hier alle informatie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen