Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Praktische informatie organisatie Final League

Dit is de verzamelpagina voor verenigingen die mogelijk toernooilocatie willen zijn en voor degene die zich al hebben opgegeven als toernooilocatie voor de Final League. Als KNVB helpen we je graag om je zo goed mogelijk voor te bereiden op deze dag. Daarom vind je hieronder alle praktische informatie voor het organiseren van de Final League.

Direct inschrijven

Verenigingen die worden toegewezen als toernooilocatie, kunnen in de ‘Handleiding voor organiserende verenigingen’ alle informatie vinden om het toernooi zo goed mogelijk te organiseren en er een echte meidenvoetbaldag van te maken. De KNVB zorgt ervoor dat het toernooi in Sportlink wordt verwerkt, de voetbal.nl app is dan ook leidend.  

Voor de wedstrijden van de Final League hebben we het aantal wedstrijden en het totaal aantal speelminuten beperkt gehouden. Ook hebben we gekozen voor een opzet zonder kruisfinales. De kans op blessures in deze leeftijdsgroepen kan namelijk sterk toenemen in de laatste periode van het seizoen en daarom is het niet verstandig om de meiden veel meer minuten te laten voetballen dan dat zij gewend zijn. We hebben gekozen voor een gering aantal wedstrijden met voldoende speelminuten en wisselen van speelhelft om zo de kans op een eerlijk wedstrijdverloop te vergroten.  

communicatie en PR

De Final League is een prachtig moment om te laten zien dat jullie het meidenvoetbal supporten! We zullen ook dit jaar weer een handige PR toolkit maken, deze komt in het voorjaar live. Deze PR toolkit bevat handige materialen die jullie online & fysiek kunnen gebruiken om promotie te maken voor jullie eigen Final League-toernooi(en). 

Regelgeving en bepalingen

De regelgeving en bepalingen die van toepassing zijn op het Final League-toernooi zijn per leeftijdscategorie en niveau bepaald. Per leeftijdscategorie, en in sommige gevallen per niveau, verschilt het aantal speelminuten en wedstrijden dat gespeeld gaat worden tijdens het toernooi. Dit staat allemaal in het document “regelgeving en bepalingen Final League”, net als wanneer er wel of geen penalty’s worden toegepast.

Wedstrijdbepalingen Wedstrijdbepalingen Klik hier voor een overzicht van alle regelgevingen en bepalingen.

Hoe stel je je als vereniging kandidaat als organisator van één of meerdere toernooi(en)? 

Ben je enthousiast geworden en wil je een toernooi van de Final League organiseren op zaterdag 8 juni 2024 en kan de vereniging voldoen aan de voorwaarden? Dan kan de vereniging zich kandidaat stellen door uiterlijk op 31 januari 2024 zich in te schrijven via deze link
 
Uiterlijk eind maart 2024 worden de toernooitoewijzingen kenbaar gemaakt, zodat iedere organiserende vereniging voldoende tijd heeft om het toernooi en eventueel de meidenvoetbaldag te organiseren. 

Wat als (te) weinig verenigingen zich beschikbaar stellen?

Uit onderzoek is gebleken dat meiden een grote behoefte hebben aan een eindtoernooi na de competitie. Mochten (te) weinig verenigingen zich aanmelden als toernooilocatie. Dan kan de KNVB verenigingen aanwijzen als toernooilocatie op basis van de beschikbaarheid.  

 

Direct inschrijven