Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Online cursus: Deepdive in het voetbalbrein

‘Voetbal speel je met je hoofd,’ zei Cruijff al. Hij had gelijk. Het brein is ons waarnemende, aansturende, controlerende en informatieverwerkende orgaan. Zie het als de cockpit van het menselijke functioneren. Journalist/ondernemer Castien en neurowetenschapper Ilja Sligte gaan in deze online cursus dieper in op het voetbalbrein en het optimaal laten functioneren van talent.

Direct inschrijven

Als voetballer laat je je hersenen niet achter in de kleedkamer. De wijze waarop je waarneemt, patronen herkent, informatie verwerkt, beslist, kiest en gecontroleerd handelt, bepaalt mede de kwaliteit van je voetbalspel. Zes jaar wetenschappelijk onderzoek naar het voetbalbrein levert baanbrekende inzichten op, toe te passen in het herkennen en optimaal laten functioneren van een talent. Hoe werkt een stel hersenen? Welke breinen heb jij in jouw team(s)?  Waar hoort spelintelligentie thuis in een scoutingsformulier? Nu het mogelijk is om een kijkje in hun brein te nemen, kun jij er je voordeel mee doen. Ready for the next level? Dit is de cursus voor elke voetbalprofessional met een brede club-blik die op voetbaltechnisch niveau meer wil begrijpen over het integreren van voetbalcognitie als element in scouting, de rol ervan in een talentmodel, het toepassen van brein-data en de waarde van het leggen van accenten in veldtraining. 

Wie zijn Eric Castien & Ilja Sligte?

— Foto: Erik Castien

In 2012 besloten journalist/ondernemer Castien en neurowetenschapper Sligte de handen ineen te slaan. Voetbalintelligentie meetbaar maken, dat was de missie die zij samen met compagnon en data-expert Andries van der Leij besloten na te jagen. Gesteund door o.a. Toon Gerbrands (AZ/PSV), Marijn Beuker (AZ), Jurrit Sanders (PSV) en Sander Roege (KNVB) legden zij de basis voor wat uitmondt in een baanbrekende ontwikkeling in het internationale topvoetbal. Het voetbalbrein als een van de fundamenten voor talentherkenning en -ontwikkeling. Castien schreef o.a. ‘De Koninklijke’, het 1e en enige Nederlandstalige Real Madrid-boek en werkte voor media als Sportweek en Telesport. Als CEO van

— Foto: Ilja Sligte

BrainsFirst is hij eindverantwoordelijk voor het slagen van de ingezette missie. Sligte is nog altijd Assistant Professor Cognitieve Neurowetenschappen bij de Universiteit van Amsterdam en staat garant voor de wetenschappelijke basis en deugdelijkheid van de aanpak van BrainsFirst.

Doelgroep

UEFA C, UEFA B, UEFA A en UEFA Pro

Licentiepunten

Als je deze online cursus hebt gevolgd krijg je 4 licentiepunten die je kunt gebruiken
voor de verlenging van je trainerslicentie. Wij zorgen ervoor dat de licentiepunten worden geregistreerd in je eigen trainerslicentieportaal.

Kosten

De kosten voor deze online cursus bedragen €99,-.

Microsoft Teams

Voor deze online cursus maken we gebruik van Microsoft Teams. Een aantal dagen voor de start krijg je een mail met daarin de link.

Wanneer?

De online cursus ‘Deepdive in het voetbalbrein’ staat drie maal op het programma op:

  • 15 en 29 september 2021 (Doelgroep: UEFA B/C)
  • 13 en 27 oktober 2021 (Doelgroep: UEFA A / UEFA Pro)
  • 1 en 15 december 2021 (Doelgroep: UEFA B/C)

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf 3 juni 2021 tot en met uiterlijk 14 september 2021. Na het verstrijken van de inschrijftermijn is het niet meer mogelijk om jezelf in te schrijven en deel te nemen aan de online cursus.

Er is plek voor maximaal 30 personen per cursus.

Annuleren

Kosteloos annuleren kan tot 2 weken voor de start van een online cursus. Annuleer je binnen 2 weken voor aanvang van de online cursus? Dan bestaat geen recht op restitutie

Direct inschrijven