Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje

De eerste interland van het Nederlands elftal werd gespeeld op 30 april 1905. Een historische dag voor het Nederlandse voetbal – en voor Eddy de Neve en Ben Stom. Eerstgenoemde nam in en tegen België alle vier de Oranjetreffers voor zijn rekening. Ben Stom tekende in het met 1-4 gewonnen duel voor een eigen doelpunt.

Het Oranjelegioen

Die dag in Beerschot zagen achthonderd toeschouwers het Nederlands elftal spelen. Tegenwoordig wordt Oranje op de voet gevolgd door miljoenen mensen. Het stadion zit steevast vol bij interlands, die op televisie ook nog eens zo’n drie miljoen kijkers trekken. Tijdens EK’s en WK’s loopt dit zelfs op tot acht miljoen. 

Tijdens grote toernooien kleuren de pleinen Oranje.

Meer Oranje...

Het Nederlands elftal is niet de enige ploeg die de landseer verdedigt. Er is immers nog een groot aantal andere nationale teams. Talentvolle mannelijke spelers kunnen op het veld achtereenvolgens uitkomen voor Onder 15, Onder 16, Onder 17, Onder 18, Onder 19, Onder 20 en Jong Oranje.

...en nog meer Oranje

Bij de meisjes en vrouwen zijn op het veld vijf nationale teams actief: Onder 15, Onder 16, Onder 17, Onder 19, Onder 23 en het A-elftal. Sinds 2006 speelt er ook een nationaal vrouwenteam in de zaal. De beste mannelijke talenten in het zaalvoetbal kunnen worden geselecteerd voor Onder 17, Onder 19, Jong Oranje en het nationale A-team.

De ene Oranjeploeg trekt meer toeschouwers en media-aandacht dan de andere, maar voor al deze teams geldt dat zij hun land met trots vertegenwoordigen, met de KNVB-leeuw op de borst. Elke keer weer wanneer het Wilhelmus wordt gespeeld.

OnsOranje OnsOranje Via OnsOranje blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rond de vertegenwoordigende elftallen van Oranje.