Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Veelgestelde vragen - VMC

Hieronder een overzicht met veelgestelde vragen over het VMC.

 

Kan iedereen bij het VMC KNVB terecht?

Ja, natuurlijk! Iedere voetballer en/of andere sporter kan gebruik maken van de diensten en faciliteiten van het Voetbal Medisch Centrum van de KNVB, ongeacht leeftijd en niveau.

 

Hoe maak ik een afspraak bij het VMC KNVB?

Voor het maken van een afspraak bij de sportarts kunt u tijdens werkdagen contact met ons opnemen via telefoonnummer 0343-499285. Voor fysiotherapie en consulten voor de sportgerelateerde hersenschuddingspolikliniek kunt u gebruik maken van één van de onderstaande aanmeldformulieren.

Sportgerelateerde hersenschuddings-polikliniek Sportgerelateerde hersenschuddings-polikliniek Klik hier voor het contactformulier sportgerelateerde hersenschuddingspolikliniek.

Aanmeldformulier fysiotherapie Aanmeldformulier fysiotherapie Klik hier voor het aanmeldformulier fysiotherapie.

 

Is een verwijzing van een huisarts of specialist nodig?

Fysiotherapie: Voor de meeste klachten heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Dit is echter niet bij alle blessures het geval. Voor meer informatie hierover kunt u een mail sturen naar fysio@knvb.nl

Waarvoor is altijd een verwijzing nodig:

- Een afspraak voor een (blessure) consulten bij de sportarts.
- Een afspraak bij de hersenschuddingspolikliniek

 

Kan ik bij het VMC ook terecht voor een second opinion?

Ja, voetballers en overige sporters die al eerder bij een andere arts of medisch specialist zijn geweest, kunnen een afspraak maken met één van de sportartsen van het Voetbal Medisch Centrum KNVB voor een second opinion. Hiervoor is een verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig.

 

Is het VMC KNVB duurder dan andere (sport)medische centra?

Nee, het Voetbal Medisch Centrum KNVB is niet duurder dan andere centra en de meeste kosten worden door de verzekeraar vergoed. Dit is echter afhankelijk van het eigen risico, of het basisverzekerde zorg betreft en de eventuele aanvullende verzekering.

 

Is het VMC KNVB ook in het weekend of avonduren open?

De afdeling fysiotherapie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 12.00 uur. De afdeling sportgeneeskunde is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. 

 

Vergoeden verzekeraars de behandelingen?

De meeste kosten worden door de verzekeraar vergoed. Dit is echter afhankelijk van het eigen risico, of het basisverzekerde zorg betreft en de eventuele aanvullende verzekering. (Blessure)consulten en second opinions worden voor Sportgeneeskunde vergoed vanuit de basisverzekering met een verwijzing van de huisarts of de behandelend medisch specialist.

 

Waar kan ik met een klacht terecht?

Klachtenregeling VMC KNVB

Wij doen er alles aan om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het gebeuren dat u niet tevreden bent over uw behandeling bij Voetbal Medisch Centrum KNVB of over de manier waarop u bent benaderd. Wij horen het graag als u ontevreden bent en vragen u om uw ervaringen en klachten bij ons kenbaar te maken. Dit biedt ons de mogelijkheid om er iets aan te doen en om onze kwaliteit te verbeteren.

Wat kunt u doen?

Een klacht bespreekt u het beste direct met betrokken medewerker, arts of fysiotherapeut.

Klacht indienen?

Een gesprek neemt vaak al veel onvrede weg. Lost dit uw probleem niet op, dan verzoeken wij u ons klachtenformulier (link van maken!!) in te vullen en deze ingevuld te mailen naar vmc@knvb.nl 

Onze klachtencoördinator zal uw klacht intern in behandeling nemen. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. 

Externe klachtenregeling

Als na afronding van de klachtenprocedure uw klacht niet naar tevredenheid is opgelost, kunt u een beroep doen op de externe klachtenregeling van de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) of van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Deze regelingen zijn gebaseerd op de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg.

Voetbal Medisch Centrum

Het Voetbal Medisch Centrum (VMC) van de KNVB is hét centrum waar iedere sporter terecht kan voor een deskundig sportmedisch onderzoek, een behandeling of revalidatie van een blessure.

VMC, zorg voor elke sporter.