Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Team VMC

Het team medewerkers is de drijvende kracht achter het Voetbal Medisch Centrum KNVB. De sportartsen en fysiotherapeuten leveren elk hun bijdrage om de sportmedische begeleiding van individuele sporters en teams zo goed mogelijk te laten verlopen.

Sportartsen

Edwin Goedhart

Werkzaam als medisch manager op het SMC KNVB sinds 2013. Teamarts van het Nederlands elftal sinds 2012. Was vanaf 1995 teamarts van diverse voetbalclubs (Ajax, HFC Haarlem, AZ en Vitesse) en jeugdteams van de KNVB (1999-2002).

Janet Frederiks

Werkzaam op het SMC KNVB sinds 2006. Teamarts van het nationaal vrouwenelftal van 2006 tot en met 2013 en diverse jeugdteams van 2006 tot heden. Sinds 2009 verantwoordelijk voor de sportmedische begeleiding van de arbitrage Betaald Voetbal en het Talenten Traject.

Melanie Inklaar

Sinds 2013 werkzaam op het SMC KNVB. Teamarts van het Nederlands elftal voor spelers onder 18 jaar en het Nederlands zaalvoetbalteam.

Floor Groot

Werkzaam op het SMC KNVB sinds 2013. Teamarts van diverse jeugdteams van 2009 tot en met 2013 en Jong Oranje van 2013 tot heden. Onder andere verantwoordelijk voor de wetenschappelijke onderbouwing van de sportmedische screening van spelers van de nationale teams.

Karin Thijs

Van 2010 tot 2013 teamarts van diverse nationale jongens en meisjes jeugdelftallen en sinds 2013 teamarts van het Nederlands vrouwenelftal. Daarnaast bezig met een promotieonderzoek naar (preventie van) blessures in het vrouwenvoetbal.

Fysiotherapeuten

Ricardo de Sanders

Sportfysiotherapeut en Manueel Therapeut. Sinds 2008 werkzaam als manager van de afdeling fysiotherapie en als fysiotherapeut bij het Nederlands elftal. Daarvoor ook werkzaam voor onder andere FC Utrecht en Ajax.

Niels Veldman

Sportfysiotherapeut en Manueel Therapeut. Werkzaam op het SMC KNVB sinds 2010. Daarvoor zestien jaar bij FC Utrecht gewerkt. Verantwoordelijk voor de sportmedische revalidatie van de voetballers en voetbalsters op het hoogste niveau.

Raymond Meijer

Sportfysiotherapeut en Manueel Therapeut. Werkzaam op het Sportmedisch Centrum sinds december 2004. Actief bij Onder 16 en het Nederlands elftal.

Christiaan Kruiswijk

Sportfysiotherapeut. Is vanaf 2002 werkzaam op het SMC KNVB. Waarnemend hoofd afdeling fysiotherapie en verantwoordelijk voor de reguliere praktijk. Heeft diverse nationale (jeugd)teams begeleid en is vanaf 2013 fysiotherapeut van Jong Oranje.

Kim Blewanus

Sportfysiotherapeut en Manueel Therapeut. Werkzaam bij het SMC KNVB sinds 2003. Teamfysiotherapeut van het Nederlands vrouwenelftal en diverse jeugdteams.

Lisanne Maarschalkerweerd

Manueel Therapeut. Werkzaam als fysiotherapeut op het SMC KNVB sinds 2011. Fysiotherapeut van het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 jaar en speelsters onder 17 jaar.

Manon van den Boogaard

Sportfysiotherapeut bij de KNVB sinds 2018, daarvoor actief in een reguliere praktijk en de complexe orthopedische revalidatie. Bij het VMC verantwoordelijk voor de revalidatie van zowel top- als breedtesporters voornamelijk binnen het voetbal. Daarnaast ook actief in teambegeleiding voor de nationale jeugdteams voor het vrouwen- en meisjesvoetbal.

Nick van der Horst

Sportfysiotherapeut bij de KNVB sinds 2019, daarvoor actief bij Go Ahead Eagles. Nick is gepromoveerd op onderzoek naar hamstringblessures in het voetbal. Bij het VMC is hij primair verantwoordelijk voor de revalidatie van de profvoetballers en is hij betrokken bij onderzoek/onderwijs op medisch en fysiek gebied in het voetbal.

Danielle Schaap

Sportfysiotherapeut en manueeltherapeut . Werkzaam bij het VMC van de KNVB sinds 2012. Bij het VMC verantwoordelijk voor de revalidatie van sporters en fysiotherapeut van de Oranje Leeuwinnen.

 

Voetbal Medisch Centrum

Het Voetbal Medisch Centrum (VMC) van de KNVB is hét centrum waar iedere sporter terecht kan voor een deskundig sportmedisch onderzoek, een behandeling of revalidatie van een blessure.

VMC, zorg voor elke sporter.