Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Digitaal netwerken binnen de club

Het netwerk achter de club kan voor bedrijven een belangrijke reden zijn om te sponsoren, maar toch zullen niet alle sponsors op de sponsoravonden of netwerkbijeenkomsten aanwezig zijn.

Dat is uiteraard een gemiste kans, maar voor een vereniging zijn er ook andere manieren om vrij eenvoudig de sponsors de waarde van het netwerk achter de club te doen inzien. Netwerkbijeenkomsten kunnen heel vruchtbaar zijn, maar je kunt partijen ook digitaal met elkaar in contact brengen. Dat kost niet veel tijd en levert vaak veel waardering op. Je kunt de onderstaande e-mail naar je sponsors sturen.

— Bij AFC kunnen sponsoren actiematig communiceren, bijvoorbeeld door een vacature te plaatsen.

Verzorg de digitale presentatie van je sponsors

Met een beetje meer moeite is een strakke presentatie mogelijk en dat kan nieuwe sponsors net dat extra zetje geven

Wist je dat het grootste deel van de bedrijven zich oriënteert op de website van de te sponsoren partij? De potentiële sponsor bekijkt daar welke bedrijven er al sponsor zijn en hoe deze gepresenteerd worden. 

Bij veel verenigingen gaat de online sponsorpresentatie niet verder dan een rij, soms zelfs vervormde, sponsorlogo’s en een lijst met sponsornamen, eventueel met een doorlink naar de website. Dit is zonde. Met een beetje meer moeite is een strakke presentatie mogelijk en dat kan nieuwe sponsors net dat extra zetje geven.

Kijk voor een goed voorbeeld eens naar de website van AFC, die een optimale online presentatie van de sponsors heeft gerealiseerd. Alle sponsors hebben een eigen bedrijfspagina en kunnen ook zelf actiematig communiceren. Dat nodigt uit voor potentiële sponsors om ook aan te sluiten.

Laatste nieuws