Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB Scheidsrechter Veldvoetbal

Het middelpunt zijn tijdens een derby. Schitteren bij beslissende wedstrijden om het kampioenschap of om promotie. Je laten omringen door de beste spelers. Dat kan als voetballer, maar óók als scheidsrechter.

Uiteraard wel stap voor stap. Het begint met de overstap maken naar KNVB-scheidsrechter. Als scheidsrechter voor de KNVB kun je wedstrijden leiden van de hoofdklasse O13 bij de jeugd tot de tweede divisie senioren. Een uitdagende functie, waarbij je op veel verschillende plekken komt en je jezelf op persoonlijk vlak verder kunt ontwikkelen.

De scheidsrechter is een essentieel onderdeel van voetbal en hij of zij speelt een belangrijke rol op én buiten het veld. De scheidsrechter draagt bij aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd. Als KNVB-official fluit je wedstrijden namens de KNVB en ben je een vertegenwoordiger van de bond.

Je draagt verantwoordelijkheid, geeft leiding, communiceert met mensen van verschillende leeftijden en je bent zelfstandig. Het fluiten van wedstrijden draagt bij aan je ontwikkeling, waar je zowel binnen als buiten het veld van profiteert.

Stel je vraag

Benieuwd hoe het is om KNVB scheidsrechter te zijn en wil je wat vragen stellen aan een KNVB scheidsrechter? Mail dan naar arbitrage-opleidingen@knvb.nl je vraag of verzoek, en we nemen z.s.m. contact op!

Dankzij de arbitrageopleidingen van de KNVB word je optimaal voorbereid op het leiden van wedstrijden op een hoger niveau. De 'Scheidsrechtersopleiding III' (SOIII) is de eerste stap naar KNVB-scheidsrechter. Dit is een praktijkgerichte opleiding waarbij de individuele ontwikkeling en jouw wedstrijdervaringen centraal staan. Met behulp van goede begeleiding, kun jij zelfverzekerd het veld opstappen. Vanaf het begin van de cursus sta je op het veld, om wat je leert gelijk in de praktijk te brengen.

Opleiding volgen

Iedereen kan uiteraard zijn eigen ambitieniveau bepalen. Maar wil je je verder ontwikkelen, dan biedt de KNVB opleidingen aan die je hierbij kunnen helpen. Wie weet word jij wel de nieuwe Danny Makkelie of Shona Shukrula!

Wil je een opleiding volgen? Bekijk hieronder het overzicht van alle arbitrageopleidingen die de KNVB aanbiedt.

Arbitrageopleidingen Arbitrageopleidingen Bekijk welke opleidingen de KNVB aanbiedt.